İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan’dan Erdoğan’a Strasbourg teşekkürü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ndeki (AKPM) konuşmasında sarf ettiği “Azerbaycan halkının hakkını ve hukukunu Ermenistan’a yedirmeyiz.” sözü Bakü’de büyük yankı buldu. Azerbaycan medyası Erdoğan’ın söz konusu konuşmana geniş yer verdi.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ne dün hitap eden Başbakan Erdoğan, Ermeni parlamenterin sınırın açılmasıyla ilgili protokolü hatırlatması ve Kars’ta ki İnsanlık Anıtı’nın yıkılmasıyla ilgili sorusunu cevaplamıştı. Erdoğan “Ermenistan halkının hak ve hukukunu koruma noktasında bizim kendi taahhütlerimiz var. Kardeş Azerbaycan halkının hakkını hukukunda Ermenistan’a yediremeyiz. Protokolde de hedeflenen budur. Bu adımlar atıldığında kapıları açmaya hazırız. Biz Minsk üçlüsünü göreve davet ettik. Minsk üçlüsü bu görevi yerine getirdiği takdirde çözüme ulaşırız. Görev yerine getirilmediği takdirde çözüm zorlaşır.”demişti.
Cihan Haber Ajansı ( Cihan) mikrofonlarına konuşan Azerbaycanlılar , Başbakan Erdoğan’a Strasbourg’taki konuşmasından dolayı minnettar olduklarını vurguladı. Azeriler, Erdoğan’ın daha önce verdiği “Karabağ sorunu çözülmeden sınırları açmayız” sözünü tutuğunu hatırlatan Azeriler, en zor günlerinde hep yanlarında Türkiye’yi gördüklerini ifade etti. Başbakan Erdoğan’ın dün AKPM’deki bütün konuşmasını beğendiklerini dile getiren Azeriler, özellikle Ermeni parlamenterin sorusuna verdiği cevabın kendilerini çok memnun ettiğinin altını çizdi.
(CİHAN)
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1121362

Yorumlar kapatıldı.