İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Şivan Perver’i Erivan radyosundan dinlerdik

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ”Siz Türkçeyi sıfırdan ilkokulda öğrenmeye başlıyorsunuz. Aile çevresinde Kürtçe konuşulmaya devam ediliyor. Türkçe öğrenmeniz lazım ki okulda başarılı olasınız.Bütün Türkiye’de konuşulan dillerin bir seçenek olarak sunulması gerekiyor. Bugün özel kurslar açılabiliyor. Mardin’de Kürtçe yüksek lisans programı var. ABD’de 30 milyona yakın İspanyolca konuşan insan var. Bir resmi dil vardır, o da Türkçedir. Bütün diğer dillere de bir imkan sağlanmalıdır. Biz bunu sağlıyoruz. Sınırlamaları kaldırdık. Bugün 24 saat özel ve devlet kanallarında Kürtçe var. Şivan Perver’i Erivan radyosundan dinlerdik. Şimdi TRT Şeş var, hepimiz kardeşiz”dedi.
12 Haziran’da yapılacak seçimlerde Gaziantep yerine Batman’dan aday gösterilen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, seçim bölgesinin değiştirilmesiyle ilgili olarak NTV’de Banu Güven İle Artı programında açıklamalarda bulundu. Batman 1. sıra adaylığını Başbakan Erdoğan’ın neden tercih ettiğini Bakan Şimşek şöyle anlattı: 
”Gaziantep’i özleyeceğim fakat Batman benim baba ocağım. Benim ailem çiftçilik yapıyordu. Benim için apayrı bir duygu, çok sevindim. Fikir benden çıkmadı. Bundan bir-iki ay önce biz Başbakan’la Batman’a gitmiştik. Başbakan beni tanıtırken, ‘Batman’ın öz evladı, Batman Milletvekili Mehmet Şimşek’ dedi. Başbakan’a Gaziantep Vekili olduğum hatırlatıldı. Başbakan da ‘Biz buraya kaydırabiliriz’ dedi. Beni oraya göndermekle çok güçlü bir mesaj veriyor. Ben orası için bir rol model olarak sunuluyorum. Böyle bir geçmişim var. Tarımla uğraşan sıradan bir aileden geliyorum. 9 çocuklu bir ailenin en küçüğüyüm. Kaç doğumlu olduğumu ben de bilmiyorum. Babam almış beni nüfus müdürlüğüne götürmüş. Adı ne demişler. Babam, ‘Muhammet Şirin’ demiş. Ama es geçilmiş. Babam yaşımı yedi demiş. Doğum tarihi 1967 olarak yazılmış.”
”ŞİVAN PERVER’İ ERİVAN RADYOSUNDAN DİNLERDİK”
Eğitim süreciyle ilgili de bilgi veren Şimşek, özetle şunları ifade etti:
”Siz Türkçeyi sıfırdan ilkokulda öğrenmeye başlıyorsunuz. Aile çevresinde Kürtçe konuşulmaya devam ediliyor. Türkçe öğrenmeniz lazım ki okulda başarılı olasınız.
Bütün Türkiye’de konuşulan dillerin bir seçenek olarak sunulması gerekiyor. Bugün özel kurslar açılabiliyor. Mardin’de Kürtçe yüksek lisans programı var. ABD’de 30 milyona yakın İspanyolca konuşan insan var. Bir resmi dil vardır, o da Türkçedir. Bütün diğer dillere de bir imkan sağlanmalıdır. Biz bunu sağlıyoruz. Sınırlamaları kaldırdık. Bugün 24 saat özel ve devlet kanallarında Kürtçe var. Şivan Perver’i Erivan radyosundan dinlerdik. Şimdi TRT Şeş var, hepimiz kardeşiz.”
”KÜRTÇEDE PRATİK EKSİĞİM VAR”
Mehmet Şimşek, ”Kürtçe” bilgisiyle ilgili de, ”Kürtçem idare eder. Aslında iyiydi fakat liseden bu yana ben hep dışarıda kaldım. Kürtçe’de pratik eksiğim var. Hiç olmazsa bölgeye gidip pratik eksiğimi giderebilirim. Kürtçe seslenebilirim, neden olmasın? Basit bazı konularda, teknik bilgi gerektirmeyen konularda neden olmasın? Hal hatır sormakta, evleri ziyarette onların hepsini Kürtçe yapmayı ümit ediyorum” diye konuştu.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/17534803.asp

Yorumlar kapatıldı.