İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Provakatif Sorulara Net Yanıt

AKPM’de konuşan Ahmet Davutoğlu’na Kıbrıs ve sözde Ermeni soykırımı konusunda provakatif sorular yöneltildi. Davutoğlu’nun cevapları net oldu… Ermeni Parlamentere Yanıt: “Kağıttan Okuma” Dışişleri Bakanı, Ermeni bir parlamenterin “Türkiye soykırım suçu işledi” iddialarını ise “Benzer, tekrar eden iddiaların kağıttan okunması” olarak yorumladı. Davutoğlu, “Ermeni meselesinde ise cevap vermeye bile gerek yok. Ama taşıdığım vasıflar dolayısıyla cevap vermem gerekli. Benzer, tekrarlanan iddiaların kağıttan okunması. Gerekli cevabı verdim. Siz de dinlediniz” dedi.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Başkanı Ahmet Davutoğlu Avrupalı parlamenterlerle buluştu. Avrupa Komisyonu Parlamenterler Meclisi’nde Davutoğlu’na Kıbrıs ve sözde Ermeni soykırımı konusunda provakatif sorular yöneltildi. Çıkışta gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Ahmet Davutoğlu iddialara net cevaplar verdi.
Avrupa Komisyonu Parlamenterler Meclisi’nde konuşan Bakanlar Komitesi Dönem Başkanı Ahmet Davutoğlu, faaliyet raporunu sunduktan sonra Avrupalı parlamenterlerin sorularını cevapladı.
Libya’daki son durumun sorulması üzerine Davutoğlu “Geçiş dönemi barışçıl olmalı, insani yardım koridorları açılmalı” çağrısı yaptı.
“Provakatif Sorulara Açığız”
Bazı parlamenterlerden gelen provakatif soruları basın mensuplarına değerlendiren Davutoğlu, “Bu tarz provakatif sorular gelebiliyor, her zaman biz buna açığız” dedi.
“Yunanistan’a Bakın”
Davutoğlu, Kıbrıs’ta son dönemde gerçekleşen gösterileri Kuzey Afrika’daki gelişmelere benzetmeye çalışanlara “konu ekonomiyle ilgili” diyerek Yunanistan’a bakmalarını önerdi.
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, şöyle konuştu.
“KKTC’deki olaylarla Kuzey Afrika arasında hiçbir bağlantı kurulamaz. Toplumsal hareketler ekonomik paketlerle ilgilidir. Eğer benzetilecekse Yunanistan’a benzetilebilir. Benzer pakete halk Yunanistan’da nasıl bir demokratik tepki hakkı kullanmışssa buda ancak buna benzetilebilir. ”
Ermeni Parlamentere Yanıt: “Kağıttan Okuma”
Dışişleri Bakanı, Ermeni bir parlamenterin “Türkiye soykırım suçu işledi” iddialarını ise “Benzer, tekrar eden iddiaların kağıttan okunması” olarak yorumladı.
Davutoğlu, “Ermeni meselesinde ise cevap vermeye bile gerek yok. Ama taşıdığım vasıflar dolayısıyla cevap vermem gerekli. Benzer, tekrarlanan iddiaların kağıttan okunması. Gerekli cevabı verdim. Siz de dinlediniz” dedi.

http://trt.net.tr/Haber/HaberDetay.aspx?HaberKodu=950b4c1c-5a3c-44a6-8f9b-51ae2e9c3691

Yorumlar kapatıldı.