İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türk Kızılay’ından Ortodoks cemaatine 8 tonluk gıda yardımı

İstanbul’da yaşayan Rum Ortodoks cemaatine dağıtılmak üzere Türk Kızılay’ı tarafından Fener Rum Patrikhanesi’ne 8 ton gıda yardımında bulunuldu.Yardım, Kızılay yetkililerince Taksim’deki Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi’nde patrikhane yetkililerine teslime dildi. Teslim töreninde konuşan Türk Kızılay’ı Genel Başkanı Tekin Küçükali, gözyaşının rengi olmadığına dikkat çekerek, “Acının dili, dini ırkı olmaz. Acı acıdır.” dedi.
 

Türk Kızılay’ı Fener Rum Patrikhanesi’ne 8 tonluk gıda yardımında bulundu. Yardım Taksim’de bulunan Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi’nde patrikhane yetkililerine teslim edildi. Kilise önündeki teslim töreninde konuşan Fener Rum Patrikhanesi Basın sözcüsü Peder Dositheos Anognostopulos, muhtaç olmanın bir dini veya etnik sebebi olmadığına dikkat çekerek, her insanın muhtaç olabileceğini, hepimizin bir Tanrıya ve o Tanrının sevgi olduğuna inanan gruptan olduğumuzu söyledi.
Müslüman olsun, Hristiyan olsun Yahudi olsun temel prensiplerinin beraberce yaşamak ve problemleri beraberce çözmeye çalışmak olduğunu söyleyen Peder Anognostopulos, “İstanbul’daki Rum cemaatlerinin aşağı yukarı 200 yıldan önce kurulmuş olan bazı sosyal vazifeleri üstlenmiş olan dernekleri ve bu derneklerin de faaliyetleri tarihte bellidir. Biz bunu devam ettirmeye çalışıyoruz. Bugün olup bitenler Kızılay’ın belki de tarihinde İstanbul için en büyük bir vakasıdır. Geçmişi biliyorsunuz, bu geçmiş artık geçmiştir. Şu anda hepimiz birbirimize destek olmamız icap ettiğini biliyoruz ve buna inanıyoruz. Ve bugün bunun tatbikatını görüyoruz. Sevgi yalnız nazari bir sevgi değildir. Tatbiki bir sevgidir. Tatbiki sevginin ispatı bugündür.” Şeklinde konuştu.
Türk Kızılay’ı Genel Başkanı Tekin Küçükali ise yaptığı konuşmada hepimizin bu ülkenin çocukları olduğunu hatırlatarak, “Hepimiz Allah’ın yarattığı kullarız. Yaratanımıza dua ederken alemlerin Rabbi diye dua ederiz. Alemlerin Rabbi, Hıristiyanların Rabbi Müslümanların Rabbi değildir. Alemlerin Rabbidir. Dolayısıyla biz gözyaşının renginin olduğuna inanmayan gruptanız. Acının dili, dini ırkı olmaz. Acı acıdır. Ülkemizde acı çeken insanların acılarını dindirmek adına Türk Kızılayı olarak ülke insanlarımızın bize vermiş olduğu bağışları bugün burada ihtiyacı olan insanlara vermenin, biraz olsu, acıları dindirmenin inşallah Allah indinde de makbul olacağına inanıyoruz.” dedi.
Bu düşüncelerle bugün buraya geldiklerini aktaran Küçükali şöyle konuştu: “Türk Kızılayı olarak bugün buraya 8 ton civarında yiyecek getirdik. Bunun devamı olacağını da düşünüyoruz. Ki konuşmalarımızda bunun gösterdi. İhtiyaçların neler olduğu bize tekraren verilirse bu ihtiyaçları karşılamaya amadeyiz. Bunların tamamı bağıştır. Ve bunun güzel olan tarafı, ben bu bağışları toplarken bağış veren insanlara şunu söyledim. ‘Bunu ülkemizde dağıtacağız ama vereceğimiz insanlar Müslüman değil, bilesiniz’ dedim. ‘A çok seviniriz’ dediler. Ben de bundan çok mutlu oldum. Biz bağışı kime vereceğimiz bağışı aldığımız insana da söylemek zorundayız. Bunu ifade etmemin sebebi şudur: Artık ülke hepimizin ortak değeridir. Bu ortak değerin içerisinde birlikte yaşıyoruz. Acılarımızı da birlikte aşacağız. Beraber ve bir olmanın burada bir göstergesi olduğuna inanıyorum. Biz geçen başka bir dinde olan insanlara yardım etmiştik. Bugün de aynı duygularla burada yardım için bulunuyoruz. Bunun adına yardım dememek lazım esasen. Bu bir kardeşlik görevidir. Görevlerimizi yerine getirmek adına buradayız.”
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Küçükali, Kızılay’ın ilk kez Hristiyan cemaate yardımda bulunduğunu söyledi.
Açıklamaların ardından Küçükali ve beraberindeki Kızılay heyeti, kilise vakfına ait kreşte kalan çocuklara çeşitli hediyeler verdi.
(CİHAN)

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1120584&title=turk-kizilayindan-ortodoks-cemaatine-8-tonluk-gida-yardimi

Yorumlar kapatıldı.