İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Ermenistan heyeti Azerbaycan’a moratoryum önerisinde bulundu

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AK PM) Bahar oturum dönemi çalışmalarına katılan Ermeni heyeti başkanı Davit Harutyunyan, Ermenistan ve Azerbaycan heyetleri ve Dağlık Karabağ seçilmiş yönetimi arasında önümüzdeki 2 oturum dönemi boyunca her tür karşılıklı suçlama beyanatına ilişkin ortak moratoryum ilan edilmesi önerisinde bulundu.

Harutyunyan, aynı zamanda üçüncü taraflar aracılığıyla, ancak üçüncü taraf olarak AK PM başkanı, Büro veya Dağlık Karabağ Alt Komisyonu yeni başkanı aralarında olmamak üzere, Azerbaycan’la ikili istişarelere devam önerisinde de bulundu.
Daha sonra Azerbaycan’ın devlet propagandasına ilişkin Harutyunyan ″Halihazırda, AK PM’nde yayılan maksatlı provokatif propaganda koşullarında varolan tahammülsüzlük ortamında, Dağlık Karabağ Alt Komisyonu müzakere sürecine ciddi zarar verme yönünde açık davetiyedir…Ermeni heyeti böyle bir sorumsuzluğu yüklenemez″ dedi.
Ermeni heyeti üyesi EDF-Taşnaksutyun üyesi Armen Rustamyan konuşmasında oluşan tansiyon ve Ermeni karşıtı propaganda koşullarının ″Ermenistan’ın alt komisyon çalışmalarına katılamıyacağı anlamına geldiğini″ beyan etti.
http://news.am/tur/news/54973.html

Yorumlar kapatıldı.