İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni muhalefetinden iktidara tehdit!

Ermenistan Ulusal Kongresi’nin düzenlediği mitingde konuşan muhalif liderlerinden Levon Ter-Petrosyan iktidara 28 Nisan’a kadar süre tanıdı.Başkent Erivan’da Özgürlük Meydanı’nda binlerce muhalif göstericiye hitap eden Ter-Petrosyan, siyasi mahkumların serbest bırakılmasını, 1 Mart olaylarının suçlularının bulunmasını ve Özgürlük Meydanı’nın da her zaman gösterilere açık olmasını istedi. Muhalif lider taleplerinin karşılanmaması durumunda taktik değiştirecekleri tehdidinde bulundu. 

Henüz yönetimle ültimatom tarzı ile konuşmadıklarını, ancak halkın da bir sabrı olduğunu hatırlatan Ter-Petrosyan, “28 Nisan yönetimle diyaloğun başladığı ya da koptuğu gün olacak” uyarısı yaptı. Muhalif lider muhtemel sürekli gösteri konusunda net bir açıklamada bulunmadı.
Özgürlük Meydanı’na doğru yürüyen kalabalığın toplanmasına başlangıçta izin vermeyen polis kısa süren tartışmaların ardından yolu açtı. Meydanda toplanan binlerce kişi eski Cumhurbaşkanı Ter-Petrosyan’a destek için slogan attı. Onbine yakın göstericinin yer aldığı mitingin 17 Mart’tan daha zayıf olduğu belirtiliyor.
Meydanda bir konuşma yapan Ulusal Kongre Koordinatörü Levon Zurabyan gelecek mitingde son kararlarını vereceklerini söyledi ve halkı “sivil itaatsizliğe” çağırdı.
2008’de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından meydanda toplanan muhalif gruplara polisin müdahalesi sonrası 10 kişi yaşamını yitirmişti. “Ermenistan Ulusal Kongresi” Ağustos 2008’de 20 siyasi parti ve organizasyon bir araya gelerek kuruldu. Kongre, erken parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini yapılmasını istiyor, siyasi tutukluların salıverilmesi ve vatandaş haklarının anayasal düzenleme ile güvence altına alınması da muhalefetin talepleri arasında yer alıyor.
CİHAN
http://www.haber7.com/haber/20110409/Ermeni-muhalefetinden-iktidara-tehdit.php

Yorumlar kapatıldı.