İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Garegin II ve Hranuş Hakobyan kilise-aile bağının önemini vurguladılar

Garegin II, 6 Nisanda Aziz Meryem Ana yortusu vesilesiyle dün Diyaspora bakanı Hranuş Hakobyan başkanlığındaki Uluslararası Ermeni Kadınlar Birliği üyelerini kabul etti. Ana Taht’tan NEWS.am’e verilen bilgiye göre; Diyaspora bakanı Katolikosa, Birliğin amaçları ve faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi, kilise-devlet, kilise-toplum, kilise-aile ilişkilerinin pekiştirilmesinin büyük önemi olduğunu belirtti.

Garegin II, Ermeni kadınının  aydınlık yüzü ve ruh muhabbetiyle Ermeni hayatını her yerde güzelleştireceğini belirterek, Anneler ve Güzellik Bayramı vesilesiyle ziyaretçileri kutladı.
Müjde ve Anneler Bayramının anlamına ilişkin olarak Katolikos bunların Ermeni insanının Emeni kadınına, onun ulusla yaşamımızdaki önemli misyonuna duyduğu sıcak hissiyat ve bilincin ifadesi olduğunun altını çizdi.
Kilise-aile önemli bağına ilişkin olarak başpatrik; toplum içinde iyiye doğru reformların, Rabbin kutsadığı hayatın, kilise manevi değerlerine yönelik ailede eş ve annenin tutumuna büyük ölçüde bağlı olduğunu belirtti.
Birlik üyesi kadınlar Ermeni ailesinin güçlü olmasında kilisenin rolünün önemli olduğunu belirttiler, Ana Taht Az. Etchmiatsin’in farklı programlarına desteğe hazır olduklarını ifade ettiler.
 http://news.am/tur/news/54392.html

Yorumlar kapatıldı.