İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Iraklı Hıristiyanlar Musul’da özerklik istiyor

Irak parlamentosunda bulunan Hıristiyan vekiller, Musul’u merkez alan özerk bir bölge oluşturmak için talepte bulundu. El-Sumaria televizyonu tarafından verilen habere göre, özerk bir Hıristiyan bölgesinin kurulmasını ve “Hıristiyan mültecileri destekleyen yeni bir idari yapı kurulmasını” istedi… Bazı tahminlere göre olarak Irak’ta işgalden önce 1.4 milyon olan Hıristiyan sayısı, savaşın ardından 400 bin ile 600 bin seviyesine indi.

Irak meclisinin Hıristiyan üyeleri ülkenin kuzeyinde, Musul merkezli bir özerk bölge talep ediyor
Dünya Bülteni/Haber Merkezi
Irak parlamentosunda bulunan Hıristiyan vekiller, Musul’u merkez alan özerk bir bölge oluşturmak için talepte bulundu. El-Sumaria televizyonu tarafından verilen habere göre, özerk bir Hıristiyan bölgesinin kurulmasını ve “Hıristiyan mültecileri destekleyen yeni bir idari yapı kurulmasını” istedi.
Hıristiyanlar, Saddam Hüseyin’in ABD işgaliyle devrilmesinin ardından yaşanan Şii-Sünni çatışmasında “arada kaldıklarını” ve “marjinalleştirildiklerini” savunarak taleplerinin makul görülmesi gerektiğini iddia etti.
Öte yandan, Yezidiler’in bu talebe muhalif olduğu, Hıristiyanların bu bölgelerde bir azınlık olması dolayısıyla bağımsız bir varlık oluşturmak için uygun olmadıklarını öne sürdükleri kaydedildi.
Bazı tahminlere göre olarak Irak’ta işgalden önce 1.4 milyon olan Hıristiyan sayısı, savaşın ardından 400 bin ile 600 bin seviyesine indi.

http://www.dunyabulteni.net/?aType=haber&ArticleID=154421

Yorumlar kapatıldı.