İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İlhan Selçuk’un büyük sırrı ortaya çıktı

Hasan Cemal bugünkü yazısında, bir anısını anlatırken Selçuk’un ailesiyle ilgili sırrı açıkladı… Milliyet Yazarı Hasan Cemal bugünkü yazısında, İlhan Selçuk’la ilgili bir anısını anlatırken okurlarına Selçuk’un annesinin Ermeni olduğu bilgisini aktarıyor. Bu nedenle İlhan Selçuk annesinin ölümünün ardından doyasıya yasını tutamamış.  İlhan Selçuk’un kökeniyle ilgili iddialar hep konuşuldu ancak bugüne kadar bir netlik kazanmamıştı. Şimdi Hasan Cemal büyük sırrı açıkladı.

Milliyet Yazarı Hasan Cemal bugünkü yazısında, İlhan Selçuk’la ilgili bir anısını anlatırken okurlarına Selçuk’un annesinin Ermeni olduğu bilgisini aktarıyor. Bu nedenle İlhan Selçuk annesinin ölümünün ardından doyasıya yasını tutamamış. Konuyla ilgili Liberalses yazarı Tuncay Opçin ise şunları yazdı.
“İlhan Selçuk’la ilgili farklı kaynaklardan farklı bilgiler benim de kulağıma gelmişti. Ancak bir türlü doğrulatamamıştım. Selçuk Milaslı’ydı. Anne ve babası Girit’ten Milas’a gelmişlerdi. Mesele Girit olunca devreye Bektaşilik’in girmemesi düşünülemezdi. Konu Bektaşilik olunca da yollar otomatik olarak Selanik’e çıkıyordu. Selanik deyince de bugün Türkiye’de çok popüler olan Sabetaycılık tartışmalarına hemen kapı aralanıveriyordu. Ben bu bilgiye çok itibar etmedim. Selçuk’un Sabetaycılığı da aslında beni çok ilgilendirmiyordu. Ta ki Zaman gazetesi genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı, 11 Mayıs 2006’da İlhan Selçuk’u konu alan bir yazı yazana kadar. Dumanlı ima yoluyla Selçuk’a kökeniyle ilgili göndermede bulunuyordu. Bu göndermeden 28 Şubat’ın kudretli paşalarından Doğu Silahçıoğlu da nasibini almıştı. Ben bu yazıyı okuyunca İlhan Selçuk’un ertesi gün vereceği cevabı merakla beklemeye başladım. Selçuk beklentimin aksine ertesi gün sakin bir yazı yazdı. Ancak o hafta içinde Osmanlı padişahlarının anneleriyle ilgili yazılar kaleme aldı. Böylece İlhan Selçuk, Dumanlı’nın yazısı üzerinden bir tartışma açmak yerine daha zekice bir cevap yazmış oluyordu.
Ben işin açıkçası Selçuk’un cevabını yeterli bulmadım. Hatta verdiği cevabın hakkındaki iddiaları doğrular nitelikte olduğunu düşündüm. Sonrasında Ermeni bir arkadaşımdan da Dumanlı’nın yazdıklarını teyit eden bilgiler aldım. İlhan Selçuk’un annesi Ermeniydi ve teyzesi Şişli’deki Ermeni mezarlığında yatıyordu. Ermeni arkadaşıma göre Selçuk bu işi kompleks yapmış, o yüzden bugün Ulusalcılığa savrulmuştu.
Doğrusu ben bir insanın Ermeni, Yahudi, Türk olmasının nasıl bir eksiklik veya üstünlük sağladığını anlayabilmiş değilim. Böyle şeylere de hiç kıymet vermem. Şimdi biyografi üzerinde yoğunlaşan bir derginin yöneticiliğini yapıyorum. İlhan Selçuk’un annesinin Ermeni olması ve bunun Hasan Cemal’in yazısıyla ortaya çıkması benim için sadece Selçuk’un biyografisi için değerli bir bilgidir. Onun dışında da hiçbir anlamı yoktur.”
 http://www.samanyoluhaber.com/h_535591_ilhan-selcukun-ailesiyle-ilgili-sir-ortaya-cikti.html

Yorumlar kapatıldı.