İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Serj Sarkisyan, Süryanileri «Hab-Nisan» Yeni Yıl vesilesiyle kutladı

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Ermenistan Süryanilerinin ″Hab-Nisan″ Yeni Yıl bayramı vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı. «Ermenistan Süryanilerini ″Hab-Nisan″ Yeni Yıl bayramı vesilesiyle kutluyorum.Yeni umut ve hayaller, yeni proje ve yaratıcı düşünceler yeni yılla bağlantılandırılmakta. Gelecek yılın eski ve güçlü Süryani kültürü mirasçılarının Ermenistan’da kendi ana dil ve kültürlerini sadece muhafaza etmelerini değil aynı zamanda geliştirip zenginleştirmeleri için Ermenistan Süryaniler için başarılı, yeni kazanımlar yılı olmasını temenni ediyorum. 

Cumhurbaşkanlığı basın sekreterliğinden NEWS.am’e verilen bilgiye göre mesajda özellikle şunlar ifade edilmekte:
«Ermenistan Süryanilerini ″Hab-Nisan″ Yeni Yıl bayramı vesilesiyle kutluyorum.
Yeni umut ve hayaller, yeni proje ve yaratıcı düşünceler yeni yılla bağlantılandırılmakta. Gelecek yılın eski ve güçlü Süryani kültürü mirasçılarının Ermenistan’da kendi ana dil ve kültürlerini sadece muhafaza etmelerini değil aynı zamanda geliştirip zenginleştirmeleri için Ermenistan Süryaniler için başarılı, yeni kazanımlar yılı olmasını temenni ediyorum.
Ermeni-Süryani çok yönlü bağları yanısıra tarihsel ve medeni ortak paydaların asırlara dayanan bir tarihi bulunmakta ve bizim için bu çok kıymetlidir.
Bu bayramın tabiatin yeniden doğuşu ve bereket sembolleri hepimiz için kıymetlidir. Bu Ermenistan’ın kıymetli yurttaşları arkadaşlarımız ve dostlarımızın bayramıdır; tüm halkımız bu kıvancı Süryani kardeş ve kızkardeşleriyle paylaşmaktadır.
″Hab-Nisan″  kutlu olsun, tüm iyi dileklerimle.»
http://news.am/tur/news/53664.html

Yorumlar kapatıldı.