İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Ermenistan’la protokoller devam etsin”

İsviçre Konfederasyonu Başkanı Micheline Calmy-Rey, “Ermenistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmesi sürecinin devam ettirilmesinden ve protokollerin iki ülke tarafından onaylanmasından yana olduklarını” söyledi.Ermeni basınında çıkan haberlere göre, Erivan’a iki günlük resmi ziyarette bulunan ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile bir araya gelen Calmy-Rey, ikili görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısına katıldı. 

Gazetecilerin Türk-Ermeni süreciyle ilgili sorularını yanıtlayan Calmy-Rey, “söz konusu sürecin devam ettirilmesini ve protokollerin onaylanmasını” dilediklerini, “bu çerçevede gereken yardımı yapmaya hazır olduklarını” ifade etti.
Micheline Calmy-Rey, sürecin başlangıcında ülkesinin katkısına atıfta bulunarak, “süreçteki sorumluluklarından kaçınmadıklarını ve yakından izlemeye devam ettiklerini” belirtti.
Bu arada, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Yukarı Karabağ’a gidecek uçağın ilk yolcusunun kendisi olacağını söyledi.
Sarkisyan, “Karabağ halkının hava ulaştırma hizmetlerinden yararlanmaya hakkı var. Bu konuda herhangi bir kuşku olmamalı” diyerek, meseleyle ilgili çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.
Ermeni yetkililer bir süre önce Hankendi’de havaalanı inşaa ettiklerini ve 9 Mayısta hizmete açılacağını duyurmuştu.
Bakü, Ermeni işgali altındaki bölgenin hava sahasının Azerbaycan’ın kontrolü altında bulunduğunu, uçuşa kapalı alan olduğunu hatırlatmış ve havacılık yasasına göre bu bölgedeki uçakları vurma hakkına sahip olduğunu belirtmişti.
http://www.hurriyet.com.tr/planet/17425977.asp

Yorumlar kapatıldı.