İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni kilisesi’nden katledilen çocuklar için dua

Demet Öztürk
Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi’nde düzenlenen bahar ayininde öldürülen çocuklar Ahmet Tuna ve Dilruba Tekin kardeşler ile Türkan Ay için mum yakılıp, dua edildi… Türkiye’nin değişik kentlerinin gelenlerin yanı sıra, ABD ve Fransa’dan gelen yaklaşık 500 Ermeni bahar ayinine katıldı. Ayin sonrası bir konuşma yapan Başrahip Tatul Anuşyan, bundan 1.5 yıl önce Ramazan Bayramı’nın ikinci günü kaybolan ve şüpheli Uğur Veli Gülışık tarafından öldürülen Türkan Ay ile Ahmet Tuna ve Dilruba Tekin kardeşler olayına değindi…Halen görevli rahip bulunmadığı için İstanbul’dan gelen papazlar yönetiminde zaman zaman ayin yapılan kilisede bazıları, öldürülen 3 çocuk için çok üzüldüklerini söyleyip mum yakıp, dua etti.

KAYSERİ – İstanbul’dan önce Kapadokya bölgesine gelen Ermeni vatandaşlar, oradan da bugün öğle saatlerinde otobüslerle Kayseri’ye gelerek Melikgazi ilçesindeki 2 bin yıllık Ermenilerin Gregoryen mezhebinin doğum kilisesi olarak kabul edilen Surp Krikor Lusavoriç’de bahar ayini yapıldı.
Türkiye’nin değişik kentlerinin gelenlerin yanı sıra, ABD ve Fransa’dan gelen yaklaşık 500 Ermeni bahar ayinine katıldı. Ayin sonrası bir konuşma yapan Başrahip Tatul Anuşyan, bundan 1.5 yıl önce Ramazan Bayramı’nın ikinci günü kaybolan ve şüpheli Uğur Veli Gülışık tarafından öldürülen Türkan Ay ile Ahmet Tuna ve Dilruba Tekin kardeşler olayına değindi.
Anuşyan, “Son günlerde Kayseri’de üzücü bir olay yaşandı. Acımasızca katledilen o üç çocuğun inanılmaz sonuna şahitlik ettik. Bu imandan yoksun, Tanrıdan uzak ruhları kararmış insanın yapacağı davranıştır. Tanrı hepimizi aydınlığa kavuştursun. Allah, ailelere sabır versin. O katilde iman yok. Allah korkusu ve iman olsa, bu çocukları öldürmezdi” dedi.
“AZİZ KİRKOR’UN İÇİ AYDINLIKTI”
Başrahip Tatul Anuşyan konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Aziz Krikor yetiştiği bu yerden, aldığı iman ve ışıkla Ermeni kiliselerini aydınlattı. Güneş tüm insanlar için bir lütuftur. Ancak, bu iman ışığından ayrılırsak, aydınlığın biz ve ruhlarımız için fazla anlamı yok. Hıristiyanlar olarak, aydınlığı Aziz Krikor’un hayatında ve imanında görüyoruz. Krikor 14 yıl çukurda hapis iken, çevresi karanlık, içi aydınlıktı. Bu aydınlık gözle görülemez. İnsanın içinde Tanrının bulunması, aydınlığın bulunması önemlidir.”
Halen görevli rahip bulunmadığı için İstanbul’dan gelen papazlar yönetiminde zaman zaman ayin yapılan kilisede bazıları, öldürülen 3 çocuk için çok üzüldüklerini söyleyip mum yakıp, dua etti.
DAHA ÖNCEDE AYNI KİLİSEDE DUA EDİLMİŞTİ
Ermeni vatandaşlar, daha sonra Melikgazi ilçesi Baruthane semtinde bulunan Ermeni mezarlığını ziyaret ettikten sonra Antakya’ya gitmek üzere ayrıldı.
Kayseri’de restorasyonu tamamlanıp 11 Eylül 2009 yılında ibadete yeniden açılan tarihi Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi’nde geçen yıl yapılan bahar ayininde Ramazan Bayramı‘nın 2. günü şeker toplamak için evlerinden ayrılan ve kaybolan 3 çocuğun bulunması için dua edilmişti. (dha)
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1044820&CategoryID=77

Yorumlar kapatıldı.