İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Büyükelçiden Ermenistan’a Gözdağı

‘İşgal altındaki topraklarımızdan Ermenileri atacak gücümüz ve kudretimiz her zaman vardır…’Mısır’da, 31 Mart Azerbaycanlılar Soykırım Günü nedeniyle düzenlenen programda konuşan Azerbaycan’ın Kahire Büyükelçisi Şahin Abdullayev, Ermenistan’ı işgal ettiği Azeri topraklarından atma kudretlerinin olduğunu söyledi.

“31 Mart Azerbaycanlılar Soykırım Günü” sebebi ile Azerbaycan’ın Kahire Büyükelçiliği’nde şehitleri anma programı düzenlendi. Programa, Türkiye’nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı, Elçilik Müsteşarı Nevzat Arslan’ın yanı sıra Azerbaycanlı diplomatlar ile Mısır’da yaşayan Türk ve Azerbaycan vatandaşları katıldı.
Azerbaycan’ın Kahire Büyükelçisi Şahin Abdullayev, şehitleri anma programında yaptığı konuşmada Ermeniler’in Türkler’e yönelik soykırım yaptıkları halde tüm dünyaya kendilerinin soykırıma uğradığı yalanını söylediklerini anlatarak, “Ermenistan, Azerbaycan topraklarında halen işgalci bir devlettir. İşgal edilmiş olan Azerbaycan toprakları için uluslararası toplumun kararları Ermenistan tarafından göz ardı edilmektedir. Bizim işgal altındaki topraklarımızdan Ermenileri atacak gücümüz ve kudretimiz her zaman vardır” dedi.
Türkiye’nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı ise yaptığı konuşmada 200 milyonluk Türk dünyasının, 300 milyonluk Arap alemi ile işbirliğini geliştirmesi halinde, bu işbirliğinin dünyadaki 6 milyarlık nüfusa, barış yönünde büyük katkı sağlayacağını belirtti.
Botsalı, Türk ve Arap işbirliğinin, geçmişten edindiği tecrübe ve dersler ile geleceğe hep beraber yürüyebileceğini kaydetti.
Konuşmaların ardından şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu bulunulurken, Azerbaycan’ın Kahire Büyükelçiliği tarafından hazırlanan ve Ermenilerin yaptıkları mezalimi anlatan dokümanlar katılımcılara dağıtıldı. (AA)
http://www.bugun.com.tr/haber-detay/149070-buyukelciden-ermenistan-a-gozdagi-haberi.aspx

Yorumlar kapatıldı.