İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

″Obama’nın gece kabusu″: Ermenistan Moskova’nın ″eli altında″ yer alırsa?

«Heartland: Eurasian review of geopolitics» dergisi ″Obama’nın gece kabusu″ olarak adlandırdığı ″Rusya’nın dostları ve düşmanları haritası″nı yayımladı. Derginin kanaatine göre; Rusya devlet başkanı Dmitri Medvedev ve başbakan Vladimir Putin ″Rus Projesi″ adında gizli bir projesi var ve bunu ısrarlı bir şekilde hayata geçiriyorlar. Bu projenin amacı ″Rus Birliği″nin yaratılması, Rusya bünyesinde eski SSCB cumhuriyetlerinin entegrasyonu. Projeye göre; Ukrayna’nın bir bölümü olan Doğu Ukrayna ve Kırım yarımadası, Kırgızistan, Özbekistan, Belarusya, Kazakistan, Ermenistan ve Tacikistan ″Rus Birliği″ne girmeliler.

 Mart 30, 2011 | 18:01
«Heartland: Eurasian review of geopolitics» dergisi ″Obama’nın gece kabusu″ olarak adlandırdığı ″Rusya’nın dostları ve düşmanları haritası″nı yayımladı.
«Voennoe obozrenie» portalının aktardığı habere göre; Moskova’nın yayılmacı eğilimleri gözler önüne serilmekte.
Derginin kanaatine göre; Rusya devlet başkanı Dmitri Medvedev ve başbakan Vladimir Putin ″Rus Projesi″ adında gizli bir projesi var ve bunu ısrarlı bir şekilde hayata geçiriyorlar. Bu projenin amacı ″Rus Birliği″nin yaratılması, Rusya bünyesinde eski SSCB cumhuriyetlerinin entegrasyonu.
Projeye göre; Ukrayna’nın bir bölümü olan Doğu Ukrayna ve Kırım yarımadası, Kırgızistan, Özbekistan, Belarusya, Kazakistan, Ermenistan ve Tacikistan ″Rus Birliği″ne girmeliler.
Polonya ve Estonya, Letonya ve Litvanya Rus Birliğinin düşmanları olarak adlandırılmakta. İsveç, Romanya ve Gürcistan ise ikinci plandaki düşmanlar olarak anılmaktalar

http://news.am/tur/news/53364.html

Yorumlar kapatıldı.