İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Soner Yalçın, Ermeni vatandaşları ve aşiretleri fişlemiş

Derviş Genç
 Ergenekon soruşturması kapsamında Oda TV’de yapılan aramalarda ele geçirilen bir dosyanın içinde Ermeni vatandaşların nüfus bilgilerinin olduğu ortaya çıktı. Oda Tv’ye yönelik operasyon sonrasında 17 Şubat 2011 tarihinde Savcı Zekeriya Öz’e ifade veren Yalçın’a “ODA TV’de yapılan aramada yarım kapak karton dosya bulunduğu, dosyanın üzerinde “Diyarbakır ili Lice ilçesinde oturan Ermeni vatandaşların nüfus kayıt örnekleri” ibarelerinin yazılı olduğu dosya içerisinde ise çok sayıda kişiye ait nüfus kayıt bilgilerinin olduğu görülmüştür.

Bu bilgileri nereden temin ettiniz? Hangi amaçla saklıyorsunuz? Açıklayınız.” sorusu yöneltildi. Çok sayıda Ermeni vatandaşa ait olan nüfus bilgilerini kendinin topladığını kabul eden Yalçın, Savcı Öz’ün sorusuna “1996 yılında Behçet Cantürk’ün anıları kitabını yazarken Behçet Cantürk’ün gerek MİT, gerek Emniyet gerekse Mahkeme tutanakları vardı, söylenen belge sanıyorum o dava tutanakları ile ilgilidir. Çünkü iddia Behçet Cantürk’ün annesi Ermeni idi. Asala ile işbirliği yapıyordu, o nedenle bende akrabaları için bunu temin etmiştim.” dedi.
Soner Yalçın’ının sahibi olduğu Oda Tv’deki aramalarda başka bir dosyanın içinde el yazısıyla “ÇOK GİZLİ DEVLETİN İLLEGAL YAYINI AŞİRETLER” şeklinde ibarelerin yazılı olduğu ve devam eden sayfalarında ise değişik vilayetlerde bulunan onlarca aşiretle ilgili çeşitli bilgilerin yazılı olduğu da belirlendi. Savcı Öz, Yalçın’a ifadesinde söz konusu aşiretlerle ilgili kısmı da soruyor. Yalçın da söz konusu dosyanın 2000 yılına doğru Doğru Dergisi’nde kapak haberi olduğunu ve ayrıca kitap olarak da çıktığını belirterek bilgilerin oradan kalmış olabileceğini söylüyor.
Yalçın’a sorgusunda ayrıca Oda Tv aramalarında ele geçirilen bir telefon rehberi içerisinde yer alan “DHKC BRÜKSEL” ifadesi ve karşısında yabancı bir ülkeye ait telefon numarası soruldu. Yalçın ise bu soru ise “Bilmiyorum” cevabını verdi.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1114611&title=soner-yalcin-ermeni-vatandaslari-ve-asiretleri-fislemis

Yorumlar kapatıldı.