İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Amerikalı Eşbakan: Dağlık Karabağ Sorununun Çözümü Konusunda Status-Quo’nun Herhangi Biri İçin Elverişli Olmaması Olasıdır

″Dağlık Karabağ sorunu ″dondurulmuş″ değil ″devam eden″ çatışma olarak kabul edilmekte.″ Konuya ilişkin açıklama AGİT Minsk Grubu Amerikalı eşbaşkan Robert Bradtke’nin Carnagie Vakfı Washington Fonu tarafından organize edilen Dağlık Karabağ sorununa ilişkin tartışmada yaptığı açıklamada geldi…Bradtke açıklamasında ″Durum hala istikrarsız. Bu çatışma basında sıklıkla aydınlatılmamakta″ dedi. Ancak buna rağmen Amerikalı eşbaşkan, ABD’nin Dağlık Karabağ sorununu barışçı yolla çözme yönünde uğraştığı konusunda teminat verdi.ABD’li eşbaşkan ″Dağlık Karabağ sorununun çözümü konusunda status-quo’nun herhangi biri için elverişli olmaması olasıdır, ancak varolan durum istikrarı garanti etmiyor″ dedi.
 

28 Mayıs’ta APA Ajansının aktardığı haberde; Bradtke’nin ifadesiyle bölgede yaşayan insanlar daha istikrarlı, daha iyi ve daha güvenli bir geleceğe sahip olmaya layıklar ve bu gelecek adına tüm araç ve olanakları kullanmalılar.
Bradtke açıklamasında ″Durum hala istikrarsız. Bu çatışma basında sıklıkla aydınlatılmamakta″ dedi. Ancak buna rağmen Amerikalı eşbaşkan, ABD’nin Dağlık Karabağ sorununu barışçı yolla çözme yönünde uğraştığı konusunda teminat verdi.
ABD’li eşbaşkan ″Dağlık Karabağ sorununun çözümü konusunda status-quo’nun herhangi biri için elverişli olmaması olasıdır, ancak varolan durum istikrarı garanti etmiyor″ dedi.
Yıl esnasında bölgeye 16 ziyaret düzenlediğini belirten Bradtke, ABD’nin bir an önce barışa ulaşılması için Fransa ve Rusya Federasyonuyla sıkı işbirliği yaptığını kaydetti ve tüm tarafların Güney Kafkasya’da yeni bir savaşa izin verilemiyeceği düşüncesi konusunda hemfikir oldukları ifade etti.
News.am
http://www.avim.org.tr/bultentekli.php?haberid=32505

Yorumlar kapatıldı.