İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

New York’ta ”Ermeni Yalanlarına Son ve Şehitlerimizi Anma Mitingi”

New York’ta bu yıl 7’ncisi düzenlenecek ”Ermeni Yalanlarına Son ve Şehitlerimizi Anma Mitingi”, 30 Nisan’da yapılacak. New York merkezli ”Young Turks-Genç Türkler” tarafından yapılan açıklamada, bu yılki mitingin her yıl olduğu gibi Times Meydanı’nda, 42. sokak ve 7. Cadde arasında, büyük bir katılımla yapılacağı bildirildi.

Tulga Tekman’ın başkanlığını yaptığı Genç Türkler Derneğinin, açıklamasında şunlar kaydedildi:
”Amerika’daki Türk toplumumuzun birlik ve beraberlik içinde ‘Ermeni yalanlarına hayır!’ diyerek ulusal davasına sahip çıkması gerekmektedir. Gerçekleri tüm dünya kamuoyunun bilmesi şarttır. 30 Nisan günü, şanlı Türk Bayrağımız altında toplanıp, tek yürek ve tek yumruk olarak beraberce hareket etme günüdür. Tek ses olup, haklı davamızı dosta ve düşmana haykırma günüdür.”
Açıklamada, ”Son yıllarda davamıza daha fazla sahip çıkmamız ve Amerikalılar’a haklılığımızı ispat etme çabalarımızın sonuç vermeye başladığının görülmesi üzerine, Ermeni lobisinde panik başlamış ve bunun sonucu olarak bu sene daha fazla kalabalık toplamak için miting günü olarak 1 Mayıs’ı seçmişlerdir. Bunun üzerine biz de Young Turks Miting Komitesi olarak, onları bastırmak ve etkilerini azaltmak için onlardan bir gün önce, 30 Nisan için miting iznini aldık” ifadeleri kullanıldı.
Mitingde ”Ermeniler’in tarih boyunca Türklere ve Azerilere yaptığı insanlık dışı zulmün ve katliamların, tüm Amerikan kamuoyuna gösterileceği” belirtildi. Bu sene katılımın daha yüksek olması amacıyla New York’un dışından mitinge katılmak isteyenler için Washington, Pennsylvania, New Jersey ve Connecticut eyaletlerinden de otobüsler kaldırılacağı bildirildi.
Tarih: 30 Nisan 2011
Saat: 01:00 PM – 03:00 PM
Miting Komitesiyle irtibat için gerekli telefon numaraları :
Tulga Tekman : (203)331-5415
Cenk Coktosun : (347)884-4500
Yer: New York Times Square, 42. Sokak ve 7. Cadde Arası
AA, Turkishny.com
 http://www.turkishactionalert.com/news/1204-new-yorkta-ermeni-yalanlarna-son-ve-ehitlerimizi-anma-mitingi.html

Yorumlar kapatıldı.