İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azınlıklar da milletvekilliği için AK Parti’nin kapısını çaldı

Erdal Şen, Mürsel Seher   
Ermeni kökenli vatandaşlar Melkon Karaköse ve Herman Balyan, AK Parti’ye aday adaylık başvurusunda bulundu. Karaköse ve Balyan, adaylık için İstanbul’u tercih etti. Süryani kökenli Markus Ürek de Mardin’i seçti. Ürek için Süryanileri temsil eden 17 sivil toplum örgütü liderinin Başbakan Tayyip Erdoğan’a “referans mektubu” yolladığı belirtildi. Hataylı Hıristiyan vatandaşlardan Edip Dağlıoğlu da, Meclis’e girebilmek için AK Parti’nin kapısını çaldı.

  
Aday adaylık müracaatının sona erdiği AK Parti’ye azınlık vatandaşlardan da milletvekilliği için başvuru yapıldığı ortaya çıktı.
 
Ermeni kökenli vatandaşlar Melkon Karaköse ve Herman Balyan, AK Parti’ye aday adaylık başvurusunda bulundu. Karaköse ve Balyan, adaylık için İstanbul’u tercih etti. Süryani kökenli Markus Ürek de Mardin’i seçti. Ürek için Süryanileri temsil eden 17 sivil toplum örgütü liderinin Başbakan Tayyip Erdoğan’a “referans mektubu” yolladığı belirtildi. Hataylı Hıristiyan vatandaşlardan Edip Dağlıoğlu da, Meclis’e girebilmek için AK Parti’nin kapısını çaldı. Hatay’ın Altınözü ilçesinde doğan ve İskenderun’da tüccarlık yapan Dağlıoğlu, İstanbul 2. Bölge’den AK Parti aday adayı oldu. Uzun yıllar İstanbul’da yaşayan, Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve Sakıp Sabancı’nın da terziliğini yapan Edip Dağlıoğlu, Hıristiyan vatandaşların kendisine destek vereceğini kaydetti. Dağlıoğlu, Türkiye’nin Hıristiyan’ı, Müslüman’ı, Kürt’ü, Çerkes’i, Laz’ı ile bir bütün olduğunu vurguladı.

Yorumlar kapatıldı.