İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’da da nükleer panik!

Ermenistan hükümeti, Metsamor nükleer santralinin güvenliğinin incelenmesi ve olası tehlikelere karşı önlem alınması amacıyla uluslararası uzmanları ülkeye davet edeceğini açıkladı. Mediamax’ın haberine göre, Ermenistan hükümeti, Türkiye sınırında bulunan ve Iğdır’a 16 kilometre uzaklıktaki Metsamor nükleer santralinin güvenliğini uluslararası uzmanlarla masaya yatıracak.

http://www.cnnturk.com/2011/dunya/03/18/ermenistanda.da.nukleer.panik/610434.0/ 
Ermenistan Başbakanı Tigran Sargisyan, bugün yaptığı açıklamada, Ermenistan’ın nükleer faaliyetlerinin uluslararası uzmanların denetimine açılması konusunun bakanlar kurulunda ele alındığını açıkladı.
Başbakan Sargisyan’ın “Japonya’da yaşanan trajik olayın ardından nükleer santrale sahip bazı ülkeler, kendi nükleer santrallerindeki güvenliği artırmak amacıyla konuyu gündeme getirdiler. Ermenistan da bu konuyu tartışmaya açmalı”
dediği aktarıldı.
Santralin güvenliğini artırmak amacıyla uluslararası uzmanları ülkeye davet ettiklerini kaydeden Ermenistan Başbakanı, “Biz, bu konuyu bir kez daha gündeme getirecek ve görüşlerini almak üzere uluslararası uzmanları ülkemize davet edeceğiz. Metsamor Nükleer santralinde güvenliği artırmak amacıyla hangi türden güvenlik önlemlerinin alınabileceğini öğreneceğiz” diye konuştu.
Tigran Sargisyan’ın ayrıca, incelemelerin sadece nükleer santral ile ilgili olmayacağını, santralin alt yapısının da incelemelerin merkezinde yer alacağını söylediği bildirildi.

Yorumlar kapatıldı.