İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni ve Azeri taraflar arasında esir değişimi

Dağlık Karabağ ve Azerbaycan, Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nin gözetiminde, Dağlık Karabağ-Azerbaycan cephe hattındaki Baş Gervend köyü yakınlarında yer alan bölgede esir değişimi yaptı…Açıklamada, Karabağ tarafının Azeri asker Anar Hacıyev’i (21), Azeri tarafının ise Ermeni vatandaşı Artur Badalyan’ı (33) iade ettiği kaydedildi.

Dağlık Karabağ Cumhuriyeti esir ve kayıp vatandaşlardan sorumlu komisyonundan yapılan açıklamada, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı’nın arabuluculuğuyla varılan mutabakata göre, Dağlık Karabağ-Azerbaycan cephe hattındaki Baş Gervend köyü yakınlarında bulunan bölgede, Uluslararası Kızılhaç Komitesi gözetiminde, Azeri bir asker ile Ermeni bir sivilin, karşılıklı olarak serbest bırakıldığı belirtildi.
Açıklamada, Karabağ tarafının Azeri asker Anar Hacıyev’i (21), Azeri tarafının ise Ermeni vatandaşı Artur Badalyan’ı (33) iade ettiği kaydedildi.
Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, geçen yıl yaptıkları üçlü görüşmelerde esir ve cenaze değişimi konusunda anlaşmışlardı.
http://www.tert.am/tr/news/2011/03/17/pow/

Yorumlar kapatıldı.