İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İsveç’te bir kilise, imam işe aldı

İsveç’te bir kilisenin, yan kuruluşu olan yardım organizasyonunda görev yapması amacıyla bir imamı işe aldığı bildirildi. Kiliseden yapılan açıklamada, İmam Osman El Tavalbeh’in, Stockholm’deki Sofia Kilisesi’ne bağlı Fryshuset’teki yardım çalışmaları kısmında işe başladığı kaydedildi. El Tavalbeh’in daha çok ülkede yaşayan Müslüman gençlerle bağlantı kurması, onlara dini bilgiler vermesi amacıyla işe alındığı belirtildi.

Osman El Tavalbeh de yaptığı yazılı açıklamada, kendisine böyle bir görev verildiği için mutlu olduğunu belirtti ve daha iyi bir İsveç yaratabilmek için kültürler ve dinler arası diyaloğun yararına işaret etti.
Bu arada yerel Svenska Dagbladet gazetesine bir yazı yazan Johanna Anderssonile Annika Borg adlı rahipler, El Tavalbeh’in kilisenin desteğiyle kadrolu olarak işe başladığını aktararak, bu kararı eleştirdi. Rahipler, bu konu üzerinde fazla düşünülmediğini, aceleci davranıldığını savundu. İsveç istihbarat polisinin de eleştiri ve tepkilerin artması üzerine, imamın güvenliğini sağlamak amacıyla kendisiyle irtibata geçtiği bildirildi.

http://www.euractiv.com.tr/abnin-gelecegi/article/isvecte-bir-kilise-imam-ise-aldi-016474

Yorumlar kapatıldı.