İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Türkiye Sinema Platformu’ndan Belgesel Destek Fonu

Türkiyeli ve Ermenistanlı sinemacıların katılımına açık olan Platform’un Belgesel Destek Fonu, 25 Mart 2011’e kadar başvurulara açık olacak. Türkiye’den Anadolu Kültür ve Ermenistan’dan Uluslararası Altın Kayısı (Golden Apricot) Film Festivali İnisiyatifi ile 2007 yılından bu yana çalışmalarını sürdüren Ermenistan Türkiye Sinema Platformu, 2011 yılındaki İstanbul Buluşması’nı bu kez belgesele ayırdı.

http://www.bianet.org/bianet/sanat/128567-ermenistan-turkiye-sinema-platformundan-belgesel-destek-fonu
İstanbul – BİA Haber Merkezi14 Mart 2011, Pazartesi Türkiye’den Anadolu Kültür ve Ermenistan’dan Uluslararası Altın Kayısı (Golden Apricot) Film Festivali İnisiyatifi ile 2007 yılından bu yana çalışmalarını sürdüren Ermenistan Türkiye Sinema Platformu, 2011 yılındaki İstanbul Buluşması’nı bu kez belgesele ayırdı.
Türkiyeli ve Ermenistanlı sinemacıların katılımına açık olan Platform’un Belgesel Destek Fonu, 25 Mart 2011’e kadar başvurulara açık olacak.
30. Uluslararası İstanbul Film Festivali sırasında gerçekleşecek Destek Fonu toplantısında uluslararası jüri tarafından değerlendirilecek projelerden biri 30 bin dolar ile ödüllendirilecek.
Fona başvurmanın önkoşulu filmin Ermenistan, Türkiye ya da iki ülkede birden çekilecek olması ve ekiplerin iki ülkeden sinemacılardan oluşması. Platform, birlikte çalışacak ekiplerin tanışması için de bir fırsat yaratmayı hedefliyor.
Ortak yapıma uygun bir senaryo fikri olanlar, Ermenistan ve Türkiye’de kurulacak ortak bir ekiple çalışmak isteyenler, 11-13 Nisan tarihleri arasında, 30. Uluslararası İstanbul Film Festivali ile eş zamanlı düzenlenecek Destek Fonu toplantısına başvurabilirler.
Belgesel Destek Fonu ve Platform ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Başvuru formunu adresinden indirip doldurulduktan sonra 25 Mart Cuma günü mesai bitimine kadar Nesra Gürbüz’e iletilebilir. (EÖ)

Yorumlar kapatıldı.