İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hristiyan Türk vatandaşı AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu

Hataylı Hristiyan vatandaşlardan Edip Dağlıoğlu, AK Parti´den 12 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı oldu. Hatay´ın Altınözü ilçesinde doğan ve İskenderun´da tüccarlık yapan Edip Dağlıoğlu, İstanbul 2. Bölge’den AK Parti milletvekili aday adaylığı için başvurusunu yaptı. Uzun yıllar İstanbul´da yaşayan, Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve Sakıp Sabancı´nın da terziliğini yapan Edip Dağlıoğlu, Hristiyan vatandaşların kendisine destek vereceğini ve AK Parti´nin de başarılı olacağını söyledi.

http://www.medya73.com/hristiyan-turk-vatandasi-ak-partiden-milletvekili-aday-adayi-oldu-haberi-559411.html
Hataylı Hristiyan vatandaşlardan Edip Dağlıoğlu, AK Parti´den 12 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı oldu
Hataylı Hristiyan vatandaşlardan Edip Dağlıoğlu, AK Parti´den 12 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı oldu. Hatay´ın Altınözü ilçesinde doğan ve İskenderun´da tüccarlık yapan Edip Dağlıoğlu, İstanbul 2. Bölge’den AK Parti milletvekili aday adaylığı için başvurusunu yaptı. Uzun yıllar İstanbul´da yaşayan, Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve Sakıp Sabancı´nın da terziliğini yapan Edip Dağlıoğlu, Hristiyan vatandaşların kendisine destek vereceğini ve AK Parti´nin de başarılı olacağını söyledi. Patrik Bertelamus´un geçtiğimiz Ramazan ayında 2 bin kişiye iftar verdiğini hatırlatan Dağlıoğlu, “O yemekte, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve solunda Edibe Sözen vardı. Bizleri çok iyi karşıladılar. Biz Hristiyanız ve AK Parti saflarında yer alıyoruz. Başbakan’ın siyasetini de çok beğeniyoruz.” dedi. Türkiye´de yaşayan Hristiyanların AK Parti İktidarından da memnun olduğunu vurgulayan Dağlıoğlu, aday adaylığını açıkladıktan sonra çevresinden olumlu tepkiler aldığını kaydetti. Mesleği terzilik olan aynı zamanda tüccarlık yapan Edip Dağlıoğlu, Türkiye´nin Hristiyanı, Müslümanı, Kürdü, Çerkezi, Laz´ı ile bir bütün olduğunu vurguladı. Dağlıoğlu, “İstanbul´da çevremiz oldukça geniş. Bizler de AK Parti için kapı kapı dolaşarak çalışacağız. Türkiye´de ilk kez bir Hristiyan vatandaşının AK Parti’den aday olması Avrupa Birliği için de çok önemli.” ifadelerini kullandı. Türkiye´de yaşayan Hristiyanların yüzde 95´inin AK Parti´ye oy vereceğini sözlerine ekleyen Dağlıoğlu, bu durumun Türkiye´de bir ilk olduğunu dile getirdi. Hatay´ın Altınözü ilçesinde yaşayan Hristiyanlardan olduğunu söyleyen Dağlıoğlu, Alevi vatandaşlardan da oy beklediğini belirterek, Avrupa´ya sesini duyurmak ve Hristiyan dünyasında ses getirmek adına aday adayı olduğunu aktardı.

Yorumlar kapatıldı.