İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Halacoğlu: “Ermeni Araştırmalarında Bize Parasal Olarak Destek Olan Tek Kişi Devlet Bahçeli’dir”

MHP Konya İl Teşkilatı tarafından, Eski Tarih Kurumu Başkanı ve (GSAM) Müdürü MHP Kayseri Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr Yusuf Halaçoğlu’nun katılımıyla “Tarih Gelecektir” konulu konferans düzenlendi. (Halaçoğlu nihayet kendisine uygun yeri buldu.HYETERT)

MHP Konya İl Teşkilatı ‘Tarih Gelecektir’ konulu konferans düzenledi. Konya Ticaret Odası’nda düzenlenen konferansı eski Türk Tarih Kurum Başkanı ve MHP Kayseri Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu verdi. Konferansa MHP İl Başkanı Ali Yücel, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Konferans açılışında konuşan MHP İl Başkanı Ali Yücel, “Bugün çok anlamlı ve önemli bir gün. İstiklal Marşı’nın kabul edildiği gün. Bugünde böyle bir konferans düzenlememiz de çok anlamlı” dedi.
Konferansa katılan MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Konya Ticaret Odası’nda düzenlenen konferansta, Konya’nın ekonomik ve sosyal konularda sorunlarının olduğunu ileri sürdü.
Ekonomik yönden bakıldığı zaman, devletin rakamlarına göre birçok alanda Türkiye’nin çok gerilerde olduğunu savunan Kalaycı, “Dış ticaret hacminde 15. sıradayız. İhracatta 15. sırada, kamu harcamalarında ise 14. sıradayız” dedi.
Konya’nın ekonomik ve sosyal gidişatının iyi olmadığını öne süren Kalaycı, şunları kaydetti:
“Artık bu gidişe bir dur dememiz lazım. Konyamızda sıkıntı büyük. Çiftçimiz sıkıntıda, esnafımız sıkıntıda. 12 Haziran’da genel Seçim var. Elinizi vicdanınıza koyacaksınız ve bu ülkeyi, Türk Milleti’ni bu beladan bu musibetten kurtaracaksınız inşallah. Önünüze sandık geliyor.”
Konya’nın ekonomik ve sosyal olarak birçok sorunu olduğunu dile getiren Mustafa Kalaycı, “Geçen gün Şemsi Tebrizi Mahallesi Muhtarı beni aradı ve bir sorunu dile getirdi. Mahallede ahlaksız iş yapan bir evin olduğunu söyledi. Evliyalar şehrinde böyle bir evin olması hiç uygun değil. Bu sorun en kısa zamanda çözülmelidir. Erkek sığınma evinin de uzun bir süredir elektrik ve suları kesik. Konya önemli diyenler bu sorunları görmüyorlar mı? Bu sorunlar Konya’ya yakışmıyor. Ekonomik olarak da birçok sorunumuz var. Çiftçimiz, esnafımız ve işçilerimiz sıkıntıdalar. Konya her geçen gün kan kaybediyor. Nüfusumuz sürekli azalıyor. Birilerinin dediği gibi Konya markalaşmıyor” diye konuştu.
Tarihin milletlerin geçmişi olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu ise, “Tarih gelecek adına kullanılırsa ilim olur. Önümüzdeki olayları tarihimize bakarak çözmemiz gerekir. Tarihini bilmeyen devletlerin başkalarının kuklası olmaya mahkûmdur. Mesela ülkemizin Kıbrıs sorunu var. Tarihimizde buna benzer bir sorun bulunuyor. Biz Girit Adası’nı da buna benzer bir olayla kaybetmiştik. Orada batılı devletler referandum diyerek, insanlara eşit hak diyerek bizi kandırmışlar. Batılı devletler bizim verdikleri hiçbir sözü yerine getirmemişlerdir. Kıbrıs olayında da verdikleri sözü tutmayacaklardır. Biz tarihimizden ders almaz isek Kıbrıs’ı kaybetmek zorunda kalacağız. Tarih gelecektir, işte bu olaydır. Tarihten ders almayarak sorunlara çözüm üretmezsek geçmiş tarihi olaylar sürekli tekrarlanacaktır. Bize devlet olarak her zaman tarihimizi öğrenmememiz için çalışmışlardır. Çünkü halk tarihini bilmiyorsa o halk üzerinde istenildiği gibi oyunlar oynanacaktır. Bu nedenle tarihimizi çok iyi bilmemiz gerekir” ifadelerini kullandı.
Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Tarih, ihtiyatsızlar için merhametsizdir” sözünü de değerlendiren Halaçoğlu, şöyle devam etti: “Bu söz ne demektir? Bu söz şu anlama geliyor. Tarihi yaşamış insanlar, bu tarihi bilgilerinden yararlanmadan geleceklerine yön vermeleri halinde, geçmişten ders almadıkları için başlarına gelecek olayları kestiremeyeceklerinden başlarına gelecekleri normal karşılamak durumundadır. Tarih dediğimiz şey bizlerin yaptıklarıdır. Hepimizin tarihi vardır.”
Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, kendisinin Türk Tarih Kurumu Başkanı iken “Ermeni Soykırımı” iddisasının bir safsata olduğunu bilimsel olarak ispat ettiklerini belgeleriyle ispatlarken bir gerçeği de ilk defa Konya’da açıkladı: “Bu araştırmaları yaparken devletin ve Türk Tarih Kurumu’nun bütçesini kullanamadığımız çok yer oldu. Bu konuda bize parasal olarak destek yapan tek insan Devlet Bahçeli’dir.”
Türk halkının tarihini iyi bilmediği için yapmadığı birçok olayı yapmış gibi gösterildiğini de aktaran Prof. Dr. Halaçoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “1914 olaylarında bizim yapmadığımız durumu yapmış gibi gösterildi. Bizi tarihimizde hiçbir zaman Ermenileri katletmedik. Yapıldı denilen olayı taraflık olmasın diye kendi tarihi arşivlerimizin dışında; İngiltere, Fransa, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Birleşmiş Milletler (BM) arşivleri incelendiğinde sözde yapıldı denilen katliamın yapılmadığı görülecektir. Özellikle ABD ve BM arşivlerinde, Ermenilerin 1914 yılında nüfusları 1 milyon 79 bin, 1922 yılında ise nüfusları 1 milyon 200 bin oldukları bilgisi yer alıyor. Kendi arşivimiz dışındaki tarafsız arşivlerde dahi söylenildiği gibi Ermenilerin katledilmediği ortaya çıkıyor. Biz bu tarihi bilgileri bilmezsek bizim üzerimizden istenildiği gibi oyun oynanacaktır. Bu tarihi bilgilerimiz bilinmezse geleceğimiz sağlam olmayacaktır. Tarih ilmi bu ve buna benzer nedenlerden dolayı kesinlikle sağlam öğrenilmesi gerekir. Tarih bizim yaptıklarımızdır, bu yüzden yaptıklarımız tam bilinmelidir.

Yorumlar kapatıldı.