İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erdoğan’ın Rusya ziyareti tedirgin etti

Taşnak Partisi parlamento grubu Sekreteri Artyuşa Şahbazyan, Erdoğan’ın ziyaretinin Türkiye Cumhuriyeti ve Sovyet Rusyası arasında imzalanan tarihi anlaşmanın 90’ıncı yıl dönümünün denk gelmesinin rastlantı olmadığını iddia etti. Şahbazyan, söz konusu anlaşma ile Ermeni halkının perişan olduğunu iddia etti.

Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15-16 Mart günlerinde Moskova’ya yapacağı resmi ziyaret, Ermeni ırkçı Taşnak Partisi’nin tepkisine neden oldu.
Taşnak Partisi parlamento grubu Sekreteri Artyuşa Şahbazyan, Erdoğan’ın ziyaretinin Türkiye Cumhuriyeti ve Sovyet Rusyası arasında imzalanan tarihi anlaşmanın 90’ıncı yıl dönümünün denk gelmesinin rastlantı olmadığını iddia etti. Şahbazyan, söz konusu anlaşma ile Ermeni halkının perişan olduğunu iddia etti. Ermenistan’ın başkenti Erivan’da basın toplantısı düzenleyen Şahbazyan, Erdoğan’ın Moskova’ya yapacağı ziyarete değindi. Şahbazyan, “Burada konu iki ülke arasında samimi ilişkilerin artmasıyla ilgili değil. Bu onların kendi işi. Fakat, ziyaret Kemalist Türkiye ve Bolşevik Rusya arasında imzalanan 1921 tarihli Moskova Anlaşması’nın 90’ıncı yıl dönümünde gerçekleşecek. Zira bu anlaşmasının sonucu Ermeni halkı için dehşet verici oldu. Ziyaretin tarihiyle ilgili tercih rastlantı değil, ve sembolik anlam taşıyor” dedi.
Cihan

http://www.haber7.com/haber/20110312/Erdoganin-Rusya-ziyareti-tedirgin-etti.php

Yorumlar kapatıldı.