İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Forbes, 2011 yılının milyarderler listesini açıkladı: Listede 5 Ermeni var

Amerikalı Ermeni işadamı Kirk Kirkoryan 3.5 milyar dolarlık servetiyle 310’uncu sıradan listeye girerek, listede yer alan birinci Ermeni işadamı oldu.Bu listeye Rusya’da yaşayan 4 Ermeni milyarder de girdi:833-Rosgosstrakh Sigorta Şirketi Ortağı Daniel Khaçaturov, Reso Grubu Genel Müdür Yardımcısı Nikolay Sarkisov ve ortağı Reso ve Reso-Garantii Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sergey Sarkisov (1.5’er milyar dolar)879-Taşir Grubu Sahibi ve Genel Müdürü Samvel Karapetyan (1.5 milyar dolar).
Forbes’in listesine ABD’den ve Rusya’dan 5 Ermeni işadamı girdi.
Amerikan finans çevrelerinin dergisi Forbes, 2011 yılının milyarderler listesini açıkladı.
Derginin Genel Yayın Yönetmeni ve Başkanı Steve Forbes, New York’ta Forbes’ın genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında, 25’inci dünyanın milyarderler listesini açıkladı.
Forbes, bu yıl rekor sayıda milyarderin listeye girdiğini belirterek, dünyada geçen yıl bin 11 olan milyarder sayısının bu yıl bin 210’a yükseldiğini belirtti.
Forbes, bu yıl listede yer alan milyarderlerin toplam servetinin net değerinin rekor kırarak 4,5 trilyon dolara yükseldiğini ve Almanya’nın Gayrisafi Yurtiçi Hasılası’nı (GSYİH) geçtiğini vurgulayarak, bu rakamın ise geçen yıl 3,6 trilyon dolar olduğunu hatırlattı.
Listeye bu yıl yeni girenlerin sayısının 214 olduğunu, geçen yılsa bu rakamın 97 olduğunu ifade eden Forbes, geçen yıl listede ye ralan 47 kişinin ise listeden düştüğünü, 10 tanesinin öldüğünü, 42 milyarderin ise bu yıl listeye dönüş yaptığını ifade etti.
ABD’nin bu yıl da listede en çok milyarderi bulunan ülke olduğunu açıklayan Forbes, listede geçen yıl 403 milyarderi olan ABD’nin bu yıl bu sayıyı 413’e yükselttiğini, ABD’yi ise BRIC (Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin) ülkelerinin izlediğini söyledi.
Geçen yıl listede 18 milyarderi olan Brezilya’nın milyarder sayısını bu yıl 30’a, Rusya’nın geçen yıl 62 olan milyarder sayısını 2011’de 101’e, Çin’in 2010’da 69 olan milyarder sayısını bu yıl 115’e, Hindistan’ın da geçen yıl 49 olan milyarder sayısını 55’e çıkardığını anlatan Forbes, bu ülkelerin toplam milyarder sayısının 301 olduğunu belirtti.
Steve Forbes, Hindistan’daki 55 milyarderin servetinin ortalama net değeri 4,5 milyar dolarken Çin’deki 115 milyarderin servetinin ortalama net değerinin ise 2,5 milyar dolar olduğuna dikkat çekerek ”Hindistan’ın milyarderleri daha zengin” diye konuştu.
Forbes’in listesine ABD’den ve Rusya’dan 5 Ermeni işadamı girdi.
Amerikalı Ermeni işadamı Kirk Kirkoryan 3.5 milyar dolarlık servetiyle 310’uncu sıradan listeye girerek listede yer alan birinci Ermeni işadamı oldu.
Bu listeye Rusya’da yaşayan 4 Ermeni milyarder de girdi:
833-Rosgosstrakh Sigorta Şirketi Ortağı Daniel Khaçaturov, Reso Grubu Genel Müdür Yardımcısı Nikolay Sarkisov ve ortağı Reso ve Reso-Garantii Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sergey Sarkisov (1.5’er milyar dolar)879-Taşir Grubu Sahibi ve Genel Müdürü Samvel Karapetyan (1.5 milyar dolar).
http://www.tert.am/tr/news/2011/03/10/forbesarmenians/

Yorumlar kapatıldı.