İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bi’ Ermeni var!

Yazar, Dilbilimci ve -ayıptır söylemesi- Ermeni Yurttaşımız Sevan Nişanyan’a şu mâlûm ve meş’ûm Şirince Köyü’ndeki “kaçak” inşaat dolayısıyla üç yıl dört ay hapis ve 160 lira para cezâsı verilmiş. Ayrıca bundan böyle kamu görevlerinden menedilme cezâsı verilmiş. Ayrıca seçme ve seçilme hakları elinden alınmış. Geriye kalan siyâsî hakları da ibtâl edilmiş. Artık ne kaldıysa… Vakıf, dernek, şirket, kooperatif ve benzeri örgütler kurması yasaklanmış. İzne tâbî mesleklerden herhangi birini icrâ edebilme hakkı da elinden alınmış. Bence yerinde bir karar. Ancak hâkim anlaşılan çekingen ve aşırı ihtiyatlı bir zât ki işi biraz gevşek tutmuş. Aslında hazır eli değmişken Sevan Nişanyan’ın gözlerine mil çekme, sağ kolunu dirseğinden kesme, ecdâdının mezar taşlarını söküp hayatdaki akrabâlarının boyunlarına bağlayarak onları Yenikapı açıklarından denize atma ve mezarların üzerinden traktör geçirme cezâlarını da vermeliydi ki değsin! Böylece altın bir fırsat daha hebâ edilmiş bulunuyor, yazık!

Üstelik üç yıl dört ay hapis
nedir ki?
Bir soluna döner yarısı geçer, bir sağına döner öbür yarısı da akar gider ve hoplayıp çıkar.
Ben fotoğrafına bakdım, inatçı bir adama benziyor. Bu sonra çıkınca gider Hilton’un bitişiğindeki şu hani şey arâzîye bir gecekondu diker, ondan sonra çıkar çıkarabilirsen.
Ben hep söylerim, bizim başımıza dâimâ bu pısırıklığımız belâ olmuşdur. Kardeşim hazır yakalamışken hiç değilse bir otuz otuzbeş yıla mahkûm et ki işe yarasın! Hadi, benim öbür dediğim cezâları vermeyi akıl edemedin, hiç değilse buradan bin ensesine ki zararsız hâle gelsin!
Bakınız, biz vakitlice tedbîrimizi alıp o bölgedeki Sırplarla Bulgarları imhâ etseydik
başımıza şu 93 Harbi felâketi de gelmezdi!
Ama sakalımız yok ki lafımıza kulak verilsin!
Hazır açılmışken:
Nişanyan’ın yanıbaşındaki okul ve karakol binâları da “kaçak” statüsünde. Acabâ sayın Hâkim Bey Millî Eğitim Bakanı ile Jandarma Kumandanı Paşa’yı da içeri alacak mı, doğrusu merakdan çatlayacağım!

http://www.stargazete.com/gazete/yazar/yagmur-atsiz/bi-ermeni-var-336567.htm

Yorumlar kapatıldı.