İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erdoğan, Şişli’de 2000 Ermeni yetimin okuması için ‘gelir getirecek’ binaya destek verdi

Okan KONURALP/ANKARA
İstanbul’un en önemli ticaret merkezlerinden Şişli Meydanı’nda yapımı tamamlanma aşamasına gelen iş merkeziyle ilgili sır perdesinin altından, 200 yetim ve fakir Ermeni öğrencinin hamiliğini üstlenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çıktı. Ermeni Cemaatinin vakıflarından Karagözyan Yetimhanesi Vakfı’nın işgal edilen arazisine, 200 öğrencinin eğitim masraflarının karşılanması için gelir getirici bina yapılmasıyla ilgili süreci Başbakan Erdoğan hızlandırdı. Karagözyan Yetimhanesi Vakfı Başkanı Dikran Gülmezgil, “Sayın Başbakan’ın desteği, Cumhuriyet tarihinde bir azınlık vakfının, bir başbakandan aldığı en büyük destek. Tüm cumhuriyet çocuklarımızın hamisi olan Sayın Başbakan çocuklarımızın da hamisi oldu. Çünkü, yalnızca vakfımızda 200, tüm cemaat vakıflarınca yönetilen okul ve yurtlarımızla birlikte yaklaşık 2 bin çocuğumuz bu binadan sağlanan kira geliriyle eğitimlerini sürdürecek” diye konuştu.

Açıklamak istemedik
Gülmezgil, “Şişli Meydanı’nda yükselen bu bina herkesin ilgisini çekiyor. Zaman zaman binayla ilgili röportaj başvuruları da oldu, fakat bugüne kadar Sayın Başbakan’ın süreçteki rolüyle ilgili açıklama yapmak, reklam yapmak istemedik. Ancak inşaatın bitiminin yaklaştığı bu günlerde Sayın Başbakan’ın rolünün kamuoyu tarafından bilinmesi gerektiğini düşündük” dedi. Gülmezgil şöyle devam etti:  
Başbakan hızlandırdı
“Araziyi mafyadan kurtardıktan sonra kat karşılığı bir proje hazırladık. Ancak, azınlık vakfı olduğumuz için projenin yaşama geçmesi Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün onayına ve Bakanlar Kurulu’nun iznine bağlıydı. Sağolsun Başbakanımız projeye duyarlı oldu, destek verdi; Tüm işlemlerin hızlandırılmasını sağladı.”
 http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/17228419.asp?gid=254

Yorumlar kapatıldı.