İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AB Temsilcileri Süryani Manastırında

AB Temsilcileri Süryanilerin Davalık Olan Arazi Konusunu Görüştüler. Mardin’de bulunan Avrupa Birliği’ne üye 19 ülkenin Ankara Büyükelçi ve temsilcileri Midyat İlçesi’nde Mor Gabriel (Deyrulumur) Manastırını ziyaret etti. Heyet, Turabdin (Midyat) Süryani Metropoliti Timetheos Samuel Aktaş ile Mor Gabriel Manastırı Vakfı Başkanı Kuryakos Ergün ile görüştü. Basına kapalı gerçekleşen ve yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından açıklama yapan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Marc Pierini, Türkiye’nin 2011 yılı ilerleme raporunun Ekim ayında açıklanacağını belirtti.

 Pierini, şunları söyledi:
“Avrupa Birliğine üye 19 ülkenin büyükelçisi Mardin’e bir ziyaret düzenledik ve bugün de Mor Gabriel Manastırı’nı ziyaret ettik. Mor Gabriel Manastırı ile köylüler arasındaki arazi anlaşmazlığı davası ile ilgili gelişmeleri değerlendirdik, bilgi aldık. Türkiye ile Avrupa Birliği arasında yürütülmekte olan katılım müzakereleri kapsamında üzerinde durduğumuz konulardan biri olan temel haklar konusu kapsamında dini azınlıkların hakları konusunda eğilmemizde gayet normaldir.”
Pierini, ekim ayında açıklanacak olan Türkiye raporu ile ilgili çalışmalar yapmak için geldiklerini ifade ederek, “Bu kapsamda hem hükümetle görüşüyoruz hem de Mardin Valisi ile görüştük, daha sonra Manastır yetkilileri ile de görüştük. Yargı bağımsızlığı dolayısıyla şu anda devam etmekte olan yargı süreci ile ilgili olarak herhangi bir açıklama yapma hakkımız bulunmamaktadır. Kendimizi tamamen yargı sürecinin dışında tutarak, her iki tarafla da görüşüyoruz ve bilgimizi arttırıyoruz. Bu konuları her zaman takip ediyoruz ve sonuçlarını da ilerleme raporumuzda göreceksiniz” diye konuştu.
Mor Gabriel Manastırı Vakfı Başkanı Kuryakos Ergün ise 4 yıldır devam eden davanın halen Yargıtay’da olduğunu, AB Büyükelçileri’ne konu ile ilgili bilgi verdiklerini söyledi. 1600 yıllık tarihi manastırı gezen Büyükelçiler, daha sonra manastırdan ayrıldı. (Doğan Haber Ajansı)  
 http://www.sondakika.com/haber-ab-temsilcileri-suryani-manastirinda-2581505/

Yorumlar kapatıldı.