İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rahip cinayetini ihbar engelledi!

Nihat ULUDAĞ – Muharrem ÇAĞLAR
Yaşları 17 ve 18 olan iki gencin bir rahibe yönelik suikast girişimi, e-mail sayesinde engellendi. Terörle Mücadele ekiplerine 12 Şubat günü bir ihbar e-mail’i geldi. İhbarcı, mail’de iki arkadaşının Fatih’te bir rahibi öldürmeyi planladığını anlattı.

E-mail’de “Okan G. isimli bir arkadaşım var. Onun aracılığıyla bir kişi ile daha tanıştım. Bu iki arkadaşım sürekli silahla dolaşıyorlar. Kendilerinin mafya olduğunu sık sık söylüyorlar. Bana Fatih’te önemli bir kilisenin rahibini öldürmeyi planladıklarını söylediler. Son görüşmemizde konuşulanları onlardan gizli kayıt ettim. Bende bu iki arkadaşımın suikast ile ilgili ses kayıtları da bulunuyor” ifadeleri yer aldı. İhbar üzerine Terörle Mücadele Şubesi ekipleri hemen alarma geçti. İhbarda adı geçenler teknik ve fiziki takibe alındı. Yaşları 17 ve 18 olan ikili adım adım izlendi.
TANINMAK İÇİN SUİKAST
Zanlılar, Gaziosmanpaşa’daki evlerinden çıkıp Fatih’e gitmeye çalıştıkları sırada düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Üzerlerinden 2 adet tabanca çıkan iki arkadaş, eylem planını tanınmak için yaptıklarını, kimsenin kendilerini azmettirmediğini söyledi. Gençlerin ifadesine rağmen polis suikastı azmettiren olup olmadığını araştırıyor. Polis, ikiliyi, yeni kurulan bir mafya grubunun ses getirmek için azmettirmiş olabileceği ya da Türk İntikam Tugayı benzeri yeni bir oluşumun böyle bir olayı planlamış olma ihtimallerini araştırıyor. Yaşları 17 ve 18 olan iki gencin bir rahibe yönelik suikast girişimi, arkadaşlarının polise gönderdiği ihbar e-mail’i sayesinde engellendi.
http://www.haberturk.com/yasam/haber/607862-rahip-cinayetini-ihbar-engelledi.

Yorumlar kapatıldı.