İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erzurum’daki kış olimpiyatlarındaki açılış törenlerindeki bir sahne ile Ermenistan’daki anıt arasında bağ kuranlar var

Erzurum Üniversite Oyunları’nın açılışındaki bir anlık görüntü tanıdık gelince ilde kriz çıktı. 27 Ocak- 6 Şubat’taki açılış ve kapanışta kurulan platformun bu anı Ermenistan’daki ‘Soykırım Anıtı’ ile çok benziyordu… MHP İl Başkarı Zekai Kaya, “Ermeni mezalimi yaşanan Erzurum oyuna mı alet oldu araştırıyoruz” dedi.

Habertürk’ten Orkun Çizmeli imzalı özel haberde oyunların açılışındaki bir sahnenin kentte kriz çıkarttığı yazıldı.
ERZURUM OYUNA MI ALET OLDU?
MHP İl Başkarı Zekai Kaya, “Ermeni mezalimi yaşanan Erzurum oyuna mı alet oldu araştırıyoruz” dedi. MHP İl Başkanı Kaya, bir hafta önce partide gündemlerine geldiğini ve konunun araştırılması için çalışma başlattıklarını söyledi. Kaya, platform ile anıt arasındaki benzerliği yetkililerin görüp görmediğini merak ettiklerini de sözlerine ekledi.
TÜRK BAYRAĞI DALGALANIYOR ONU DA GÖRMÜŞ MÜ
Törenin organizatörü Mustafa Erdoğan ise tepki gösterdi: “Oradaki 16 parça 16 Türk devletini temsil ediyor. Orada bir dağ formu var, orada Türk bayrağı dalgalanıyor onu da görmüş mü? Hareket edince Palandöken dağı ve Selçuklu Kartalı da çıkıyor. Ermeni Anıtını görmedim bile. Dünyadaki bütün daireler güneşe benzer, güneş bilmem neye benzer. bütün üçgenler piramide benzer. Ne yapayım yani? Faşist zihniyet”
Kaynak : http://www.internethaber.com/erzurum-bu-tesadufu-konusuyor-332468h.htm#ixzz1FiQeB32a

http://www.internethaber.com/erzurum-bu-tesadufu-konusuyor-332468h.htm

Yorumlar kapatıldı.