İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İki çok önemli konu: Bir ermeni ve 27 Nisan muhtırası

   Hürriyet gazetesinin Perşembe (3 Mart) günkü nüshasında (ss 22, 23) iki çok önemli haber karşı karşıya yer aldılar; bu haberlerden biri bizim Star’da da Sayın Elif Çakır tarafından birinci sahifeden verilmiş  Birinci haber Elif Çakır’ın Star’daki “Ermeni vatandaşa devlet kadrosu” ve Fatih Çekirge’nin “Cumhuriyet tarihinde bir ilk” başlıklı haberi; on yıllardır ilk kez laik ülkemizde bir gayrimüslim yurttaşımız devlet memuru olabiliyor… Bu haberi okuduğumda “Türkiye’de vatandaşlar eşittir, Anayasa’nın 66. Maddesi (yurttaşlık) hukuki vatandaşlık ilişkisini tanımlar, anayasal vatandaşlık zaten bizde vardır” diyen Kemalistlerin ne kadar büyük yalancılar olduğunu  bir kez daha görüyorum. Türkiye büyük bir yalanlar ülkesi olarak yaşamış; bu yalanların en başında da eşit vatandaşlık yalanı yatıyor.  

   Hürriyet gazetesinin Perşembe (3 Mart) günkü nüshasında (ss 22, 23) iki çok önemli haber karşı karşıya yer aldılar; bu haberlerden biri bizim Star’da da Sayın Elif Çakır tarafından birinci sahifeden verilmiş 
Bu iki haber aslında Türkiye’nin, Cumhuriyet tarihinin de özetleri.
Bu iki meselede hem uygulamada, hem de yasal yapılanmada büyük sorunlar, hatta demokratik bir hukuk devleti adına skandallar söz konusu; bu sorunlar en köklü biçimde çözülmeden ülkenin bir yerlere gelmesi mümkün değil.
Söz konusu iki haber, adları tam konmadan, Türkiye’nin en önemli iki meselesine, yurttaşlık tanımına ve sivil-asker ilişkilerine ilişkin haberler.
Birinci haber Elif Çakır’ın Star’daki “Ermeni vatandaşa devlet kadrosu” ve Fatih Çekirge’nin “Cumhuriyet tarihinde bir ilk” başlıklı haberi; onyıllardır ilk kez laik ülkemizde bir gayrimüslim yurttaşımız devlet memuru olabiliyor.
Leo Süren isimli bir ermeni vatandaşımız Avrupa Birliği Genel Sekreterliği’ne memur oluyor; bu adımı atan Sayın Egemen Bağış’ı da kutluyoruz ama bir vatandaşın, dini İslam olmayan bir vatandaşın devlet memuriyetine girmesinin gazetelere haber olmasının vahametini kanımca yeterince anlayamıyoruz.
Bu haberi okuduğumda “Türkiye’de vatandaşlar eşittir, Anayasa’nın 66. Maddesi (yurttaşlık) hukuki vatandaşlık ilişkisini tanımlar, anayasal vatandaşlık zaten bizde vardır” diyen kemalistlerin ne kadar büyük yalancılar olduğunu  bir kez daha görüyorum.
Türkiye büyük bir yalanlar ülkesi olarak yaşamış; bu yalanların en başında da eşit vatandaşlık yalanı yatıyor.
Eşit vatandaş (?) bir ermeninin devlet memuriyetine girişinin gazetelere haber olması söylediğimin en büyük kanıtı.
İkinci çok önemli haber de Hürriyet’in aynı nüshasının 23. Sahifesinde; Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç “27 Nisan bildirisi de siteden çıkarılmalı” diye bir açıklama yapmış.
Biz, Mehmet Altan, Şahin Alpay ve bendeniz, üç senedir, Mehtap TV’de yaptığımız Akıl Defteri programında bu berbat konuyu fikr-i takip çerçevesinde gündeme getiriyoruz; 27 Nisan muhtırası bir hukuk ve demokrasi skandalıdır, bu rezaleti artık asker bile savunamıyor ama bu muhtıra metni hala Genelkurmay internet sitesinde duruyor ve bizim kanaatimize göre bu muhtıra metni orada durmayı sürdürdüğü müddetçe 27 Nisan muhtırası her gün yeniden veriliyor anlamına geliyor.
Ama 27 Nisan muhtırası o sitede (www.tsk.tr) hala tüm çirkinliğiyle duruyor.
Genelkurmay’ın internet site adresinde “gov” ibaresi neden yok, bu da ayrı bir konu; bilebildiğim kadarıyla tüm devlet sitelerinde “gov” ibaresi var, anlaşılan TSK kendini ayrı bir yerde konumlandırıyor.
Cumhurbaşkanlığı’nın sitesinin adresi www.tccb.gov.tr, Merkez Bankası’nın adresi www.tcmb.gov.tr, Başbakanlığın adresi www.basbakanlik.gov.tr, ama Genelkurmay’ın adresinde nedense “gov” ibaresi yok.
İşin ilginç tarafı Başbakan Yardımcısı Sayın Arınç’ın bu konuyu Kanaltürk’te katıldığı bir programda dile getirmesi; oysa yapılması gereken Başbakan’ın ya da Yardımcısının ya da Milli Savunma Bakanı’nın Genelkurmay’a telefon açıp, ya da bir yazıyla bu muhtıra metninin siteden (www.tsk.tr) çıkartılmasını bildirmeleri (emretmeleri).
Ama nedense bu böyle olamıyor ve Başbakan Yardımcısı konuyu TV ekranlarında dile getiriyor.
Bu durum da ülkemizdeki sivil-asker ilişkilerinin bir manzarası.
Gazetelerdeki Perşembe günkü bu iki haber 2011 senesinde ülkemiz Türkiye’de yurttaşlık ve sivil-asker ilişkilerinin durumunu ortaya koyuyor; gerçekten çok yazık.

http://www.stargazete.com/gazete/yazar/eser-karakas/iki-cok-onemli-konu-bir-ermeni-ve-27-nisan-muhtirasi-335027.htm

Yorumlar kapatıldı.