İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hıristiyan mirasa sahip çıkalım

Arzu Morin ÇAKIR
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, yaklaşan seçimler öncesinde muhafazakar seçmene sesleneceğine inandığı İslam tartışmasını resmen başlattı.Tutucu olarak bilinen Puy-en-Velay kentinde konuşan Sarkozy, “Hıristiyanlık bize muhteşem bir medeniyet ve kültür bıraktı. Herkes bu mirasa hiçbir komplekse kapılmadan sahip çıkmalı” dedi. Bu mirası korumak gerektiğini savunan Fransız lider, “Kimlik olmadan, çok kültürlülük olamaz. Fransa asla kim olduğunu ve bu kimliğinin dünyanın değişmesine sağladığı katkıları unutmamalı” diye konuştu. Sarkozy, şehrin katedralini ziyaret etmeyi de ihmal etmedi.

Burka evden dışarı çıkamayacak
Öte yandan burka yasağı, 11 Nisan’dan itibaren Fransa’da uygulanmaya başlıyor. Altı ay önce parlamentodan geçen yasağın sınırları belli oldu.Yasak gereği okul, hastane, belediye, toplu taşıma araçları, adliye, postane gibi kamu alanlarının yanı sıra plaj, park, sinema ve tiyatro salonları, alışveriş merkezleri, bankalar, tren ya da otobüs garları ve havalimanlarına da burkayla gelmek yasak olacak. Sadece gözleri açık bırakan ya da yüzü tamamen kapatan kıyafetler, bundan sonra yalnızca evlerde giyilebilecek. Yasağa uymayanlar, yetkililer tarafından ‘yüzünü açması ya da mekanı terketmesi’ konusunda uyarılacak. Burka takmakta ısrar eden kadına 150 Euro para cezası verilecek.
Şık mı rüküş mü
NICOLAS Sarkozy’nin eski top model eşi Carla Bruni, Güney Afrika Cumhuriyeti Devlet Başkanı Jacob Zuma’nın yanısıra Brezilya, Rusya, Çin ve Hindistan’dan gelen temsilcilerin katıldığı, Elysee Sarayı’nda düzenlenen bir yemekte kocasına eşlik etti. Bruni, bu kez dantel külotlu çoraplarıyla dikkatleri
üzerine çekti.
 http://www.hurriyet.com.tr/dunya/17179612.asp

Yorumlar kapatıldı.