İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kızılay’ın Jestine Ermeni Patrikhanesinden Onur Nışanıyla Tanıt

Vercihan Ziflioğlu
“Türk Kızılay’ı geçtiğimiz aralık ayında Türkiye Ermenileri Patrikhanesi’nde resmi kayıdı bulunan 3000 ihtiyaç sahibi için 1000 koli giyim ve gıda yardımında bulundu, yardımlar 2011 bütçesine de dahil edildi. Kızılay’ın jestine Patrikhane Onur Nişanı’yla karşılık verdi.”  

VERCİHAN ZİFLİOĞLU
ISTANBUL – HURRIYET DAILY NEWS
Türk Kızılay’ının jestine Türkiye Ermenileri Patrikhanesi Onur Nişanı’yla karşılık verdi. Onur Nişanları Patrik Başvekili Archishop Aram Ateşyan tarafından geçtiğimiz cumartesi akşamı düzenlenen törenle Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Kızılay Danışmanı Kamil Akyıldız ve Hilkat’a veridi. Geçtiğimiz aralık ayında Patrikhane merkez konutunun bulunduğu Kumkapı semtinde yaşayan her dilden ve ırktan yardıma muhtaç kişiler için Kızılay ve Patrikhane ortaklaşa yardım kararı aldı. Kararın alınmasında öncü rol oynayan Türk Kızılayı Adalar Şubesi Yönetm Kurulu Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Adalar İlçe Başkan Yardımcısı Avedis Hilkat’ın aracılığıyla Kızılay tarafından Patrikhane’ye toplam 1000 koli gıda ve giyim yardımı yapıldı. Ayrıca Kızılay 2011 bütçesinede d yardımları dahil etti. Hurriyet Daily News and Economic Review’a aldığı nişanla ilgili açıklamalarda bulunan Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali hayatım boyunca pekçok ödül aldım ama bu ödülü almak benim için ayrı bir öneme sahip dedi ve ekledi: “Çünmkü bu ödülü Patrikhane’nin yardıma muhtaçlar için faaliyet gösteren komitesinden aldım. İlk defa verilen bir ödül ve almak bana kısmet oldu çok duygulandım.” Yapılan sevkiyatı ‘yardım’ sözleriyle adlandırmaktan hoşlanmıyorum diyen Küçakli şöyle devam etti: “Kardeşlik, insanlık görevimizi yaptık, ihtiyaç oldukça desteğe devam edeceğiz.”
Güvenlik tartışması yaşandı
Kolilerin depolara değilde Patrikhane içerisine alınması güvenlik endişesiyle Ermeni toplumunda tartışmalara yol açmıştı. Eleştirileri dikkate aldıklarını söyleyen Hilkat bundan böyle yardım kolilerinin Kızılay’ın Maltepe’deki depolarıyla, cemaate ait depolamaya müsait alanlarda toplanacağını söyledi. Yardım sırasında Patrikhane’nin din, dil, ırk aidiyet farkı gözetmediğini söyleyen Hilkat şöyle devam etti: “Kumkapı’da patrikhaneye kayıtlı 3000 yardıma muhtaç aile bulunuyor. Türkü’nden Afrikalı’sına, Ermenistanlı’sına, Güneydoğulusuna hiç ayrım gözetmeksizin bugüne kadar Ermeni cemaati kendi arasında topladığı bağışlarla yardım sağlıyordu. Son krizle birlikte Patrikhane yardımlarda zorluk yaşayınca konuyu Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali’ye açtım ve destek istedim, geri çevirmedi.”
Not: haberin orijinali İngilizce olup http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=honor-medal-to-kizilay-by-the-armenian-patriarchate-2011-03-01 linkinden okunabilir. Çeviriyi yapan arkadaşa teşekkür ediyoruz.

Yorumlar kapatıldı.