İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Türkiye ile ilişkilerimiz normale dönecektir’

Avusturya’nın başkenti Viyana’da temaslarda bulunan Ermenistan Dışişleri Bakanı Ermenistan’ın Türkiye ilişkilerinin normale döneceğinden umutlu. Viyana’daki temaslarından önce der Standard adlı Avusturya gazetesine röportaj veren Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbantyan, Haziran ayında Türkiye’de yapılacak seçimden sonra Zürih protokolün onanıp onanmayacağı sorusuna “ Haziran’dan sonra başka seçimler olabilir, her zaman başka bir engel bulunabilir ama ben Türk toplumunun iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesini desteklediğine inanıyorum” şeklinde yanıt verdi.

FULYA CANŞEN
ntvmsnbc
VİYANA –
Türklerin geçmişe göre çok daha açık olduğunu vurgulayan Nalbantyan, Zürih protokolünün imzalanmasıyla Ermenistan ve Türkiye arasında yeni bir sayfa açıldığını söyledi. Nalbantyan, geçen yıl 24 Nisan’da Türk ve Ermenilerin Ermeni tehcirini birlikte andıklarını ve 30.000 Türkün imzaladığı bir dilekçeyle Ermeni halkından af dilediğini vurguladı.
2009 yılında Davos zirvesinde yapılan müzakerelerin ne kadar zorlu geçtiğini anlatan Ermenistan Dışişleri Bakanı Zürih protokolünün hayata geçirilmemesinden Türkiye’nin sorumlu olduğunu ifade etti. Nalbantyan, “ Avrupa’da da Türkiye’ye güvenmeyenler var.
Türkiye’nin söylediği gibi davranmadığını düşünüyorlar. Onların mutlaka bir bildiği vardır” dedi. “Ne oldu da Türk tarafı protokolü onamaktan vazgeçti?” sorusuna da Nalbantyan, “ bunu Türk tarafına sorun, belki de hiçbir şey olmamıştır” yanıtını verdi. Nalbantyan, Zürich protokolünün bir an önce onanıp hiçbir ön koşul olmadan hayata geçirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar kapatıldı.