İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Javakheti’de çatışma çıkarma gayretinde mi?

Pirveli Ajansı’nın aktardığı habere göre; siyaset bilimci Azerbaycan Day.az’a verdiği röportajda ″Javakheti’de Ermenilerin yayılmacı siyaseti, Rus general Paskevich’in Türkiye’den 40 bin Ermeni getirip Javakheti’de iskan ettirmesiyle 19. yy’.da başladı. Abhazya’da da aynısı oldu. Komünist Rusya, Gürcistan’ın kendisine tabi olması için en kolay metodun bu alanlarda Ermenilerin iskan ettirilmesi olduğuna emindi; Ermeniler ve Azerbaycan Ermenileri herzaman Rusya yönetiminin etkisi altında oldular″ demekte.
Gürcistan Diplomasi Akademisi rektörü, siyaset bilimci Soso Tsintsadze ″Ermenistan Javakheti’de çatışma çıkarma gayretinde″ olduğu kanaatini ifade etti.
Pirveli Ajansı’nın aktardığı habere göre; siyaset bilimci Azerbaycan Day.az’a verdi röportajda ″Javakheti’de Ermenilerin yayılmacı siyaseti, Rus general Paskevich’in Türkiye’den 40 bin Ermeni getirip Javakheti’de iskan ettirmesiyle 19. yy’.da başladı. Abhazya’da da aynısı oldu. Komünist Rusya, Gürcistan’ın kendisine tabi olması için en kolay metodun bu alanlarda Ermenilerin iskan ettirilmesi olduğuna emindi; Ermeniler ve Azerbaycan Ermenileri herzaman Rusya yönetiminin etkisi altında oldular″ demekte.
Gürcistan Diplomasi Akademisi rektörünün ifadesiyle Ermeniler Javakheti’de kan dökülmesi için çatışma çıkarma gayretindeler.
Soso Tsintsadze ″ Ermeniler Javakheti’de hukuki statü kazanmaya çalışıyorlar, ancak bu gerçekleşemez zira Gürcistan herşeyin kontrolüne hakim. Javakheti’de insan hakları ihlal edimiyor, kısaca Ermeniler bizi provokasyona uğratmayı istiyorlar″ dedi.

http://news.am/tur/news/49662.html

Yorumlar kapatıldı.