İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bartholomaios ve Yunanlı Vekil Ruhban Okulu´nun açılmasının istedi

Patrik Bartholomaios´un Heybeliada Ruhban Okulu´nda mezun oluşunun 50. yıldönümü dolayısıyla çekilen Suskun Okul (The Silent School) isimli belgesel filmin galası gerçekleştirildi. Gala gecesinde konuşan Bartholomaios ve Yunanistan Parlamentosu Milletvekili Hrisa Arapoğlu, Heybeliada Ruhban Okulu´nun açılmasının önemli olduğuna değindi. Heybeliada Ruhban Okulu´nun 1844´ten 1971´deki kapanışına kadar ki dönemin irdelendiği “Suskun Okul” isimli belgeselin gösterimi Taksim´deki Yunanistan Başkonsolosluğu binası içindeki Sismanogleio Megora´da yapıldı. Gecede konuşan Bartholomaios, Türkiye´nin Avrupa Birliği (AB) ailesi üyesi olmak istediğini, kendilerinin isteğinin ise Ruhban Okulu´nun eğitime açılması olduğunu söyledi.  

Bartholomaios, “Ben de bu okulun mezunuyum ve 7 yıl burada geçirdim daha sonra da Müdür Yardımcısı olarak bu okuldaydım. 40 yıldır suskun olan bu okulun tekrar açılmasını ve suskunluğunun son bulmasını istiyorum.” dedi. Yunanistan Parlamentosu Milletvekili Hrisa Arapoğlu da Ruhban Okulu´nun tekrar eğitime başlamasının kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Bartholomaios´a yönelik yaptığı konuşmasında Arapoğlu, “Eminim bu belgeseli izledikten sonra, sizin yıllardır süren mücadelenizi daha iyi anlayacağız. Suskunluğa gelince artık bu suskunluk iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesiyle son bulacak.” ifadelerini kullandı. Belgeselin yönetmeni İrini Sarioglou ise konuşmasında, yaptıkları filmin araştırmasını Türk ve Yunan tarihçilerle ortak gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Sarioglou, “Ruhban Okulu´nun sessiz çığlıklarına kulak verelim.” şeklinde konuştu. Film gösterimi sonundan davete katılanlar Bartholomaios´un önderliğinde kısa bir dua yaptı. Suskun Okul isimli belgesel 4 Nisan 2011´de Atina Megaron Mousikis´te tekrar gösterilecek.
Bartholomaios ve Yunanlı Vekil Ruhban Okulu´nun açılmasının istedi – İSTANBUL başlıklı ve Patrik Bartholomaios´un Heybeliada Ruhban Okulu´nda mezun oluşunun 50 özetli haberi okudunuz.

http://www.medya73.com/bartholomaios-ve-yunanli-vekil-ruhban-okulunun-acilmasinin-istedi-haberi-539071.html

Yorumlar kapatıldı.