İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türk Ermeni İlişkilerine Farklı Bir Bakış…

Açılan kapılar, yeşeren umutlar ve sonrası yine hayal kırıklığı. Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkiler tam düzeldi derken yine bir çıkmaz sokağa girildi. Mithat Bereket ve Pusula ekibi bu çıkmaz sokağın yanı başında, Ani harabelerinde ve bu tarihi harabelerin yanı başındaki köyde tüm sorula cevap aradı. Mithat Bereket ile Pusula cumartesi akşamı saat 17:25’de TRT 1’de…

Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerde önce umut vardı. Sonra, açılan kapılar kapandı ve umudun yerini hayal kırıklığı aldı. Dünyanın yakından izlediği Türk –Ermeni ilişkileri şimdi çıkmaz sokakta.
Peki, şimdi ne olacak? Siyasetin, diplomasinin tıkandığı yerden nasıl devam edilecek? Bu tıkanıklık nasıl aşılacak? Birbirine çok yakın ama bir o kadar da uzak iki halk nihayet buluşabilecek mi?
Paslanmış yürekler ve köhnemiş önyargılar nasıl iyileştirilecek?
Mithat Bereket, tüm bu sorulara yanıt bulmak için Türkiye Ermenistan sınırının Türk tarafındaki Ani Harabelerinde ve bu tarihi harabelerin yanıbaşındaki köyde incelemelerde bulundu. Buradaki, köylülerle konuştu.
Siyasetçilerin, diplomatların; kısacası devletlerin yapamadığını sivillerin; sivil toplum örgütlerinin nasıl başardığını araştırdı.
Pusula,Cumartesi akşamı saat 17:25’de TRT 1’de…
Sakın Pusulanızı Şaşırmayın…

http://www.pusula.tv/detail.asp?Gundem=5733&modul=yasam

Yorumlar kapatıldı.