İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gürcü Patriği Dinledi Ve Talimat Verdi

Aralarında Ermeni Apostolik Kilisesi Gürcistan Diyakosluğu ruhani lideri episkopos Vazgen Mirzakhanyan da dahil olma üzere Gürcistan geleneksel azınlık cemaatleri ruhani önderleri 23 Şubat’ta Gürcistan Ortodoks Kilisesi Patrikhanesi’nde Gürcistan patriği İlya II’yle bir buluşma gerçekleştirdiler…Patrik İlya II, ruhani önderlerin görüşlerini dinledikten sonra, Patrikhane hukuk sorumlusuna sorunla ilgili olarak ruhani önderler ve toplumsal kurumlarla birlikte çalışma ve önerileri ilgili resmi mercilere sunma talimatı verdi. Azınlık cemaat temsilcileri, Gürcistan’da faaliyet gösteren geleneksel dini topluluklara kamusal hükmi şahıs statüsü verilmesi konusunda ısrar ettiler.

————–
Aralarında Ermeni Apostolik Kilisesi Gürcistan Diyakosluğu ruhani lideri episkopos Vazgen Mirzakhanyan da dahil olma üzere Gürcistan geleneksel azınlık cemaatleri ruhani önderleri 23 Şubat’ta Gürcistan Ortodoks Kilisesi Patrikhanesi’nde Gürcistan patriği İlya II’yle bir buluşma gerçekleştirdiler.
Gürcistan Patrikhanesi basın divanından verilen bilgide; ruhani önderler Gürcü patriğine, sorunun çözümünde patriğin aracılık ve desteğini rica ederek, geleneksel dini cemaatlere hukuki statü tahsisi sorununa ilişkin bilgi verdiler.
Patrik İlya II, ruhani önderlerin görüşlerini dinledikten sonra, Patrikhane hukuk sorumlusuna sorunla ilgili olarak ruhani önderler ve toplumsal kurumlarla birlikte çalışma ve önerileri ilgili resmi mercilere sunma talimatı verdi. Azınlık cemaat temsilcileri, Gürcistan’da faaliyet gösteren geleneksel dini topluluklara kamusal hükmi şahıs statüsü verilmesi konusunda ısrar ettiler.
Benzeri bir buluşma Gürcistan’a akredite yabancı misyon temsilcileriyle de yapılmış, bu buluşmada ruhani liderler yıllardır sürüncemede olan hukuki statü ve kutsal mekanların geri verilmesi konularını diplomatların dikkatine sunarak onların desteklerini rica etmişlerdi.

http://www.azg.am/TR/2011022503

Yorumlar kapatıldı.