İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kudüs Ermeni Patrikhanesi, Ermeni mahallesinin Doğu Kudüs’ün ayrılmaz bir parçası olmasından memnun

Kudüs eski kentte bulunan Ermeni mahallesinin Doğu Kudüs’ün ayrılmaz bir parçası sayılmasına ilişkin Filistin Özerk Yönetiminin kararı Kudüs Ermeni Patrikhanesini memnun etmekte″. NEWS.am muhabirine açıklamada bulunan Kıdüs Ermeni Patrikhanesi divan sekreteri  Başepiskopos Aris Şirvanyan şunlar söyledi: ″ Biz Ermeni mahallesinin Yahudi ve Filistin bölgeleri arasında bölünmesini istemiyoruz. Mahallemizin bir bütün olması ve en kutsal Hıristiyanlık mekanı olan «Yeniden Doğuş Mabedi»yle birleşik olması çok önemli″.

 Şirvanyan bu amaçla Kudüs Ermeni Patrikhanesinin iki gün önce Filistin eski müzakerecisi ve özerk yönetim başkanı Mahmud Abbas’la görüştüğünü belirterek ″ Mahmud Abbas ″Ermeni mahallesini Filistin’in başkenti Kudüs’ün ayrılaz bir parçası olarak gözlemliyoruz″ dedi. Bu bizim için memnuniyet verici″ dedi açıklamasında.
Filistin Özerk Yönetimi lideri Mahmud Abbas’ın Ramallah’taki ofisinde farklı Hırstiyan toplum temsilcileriyle bir buluşma gerçekleştirdiğini kaydedelim. «Al-Jazeera» tarafından kamuya açıklanan belgeler, Filistin Özerk Yönetimi müzakerecilerinin Ermeni mahallesine yönelik taleplerden vaz geçme yönünde mutabakata varıldığını ortaya koyarken, Abbas sözlerinde ″Filistin, Ermeni mahallesinin Filistin bağımsız devletinin başkenti Doğu Kudüs’ün ayrılmaz bir parçası olduğunu düşünüyor″ dedi.
http://news.am/tur/news/48435.html

Yorumlar kapatıldı.