İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kongre Üyelerinden Hocalı Katliamını Anma Çağrısı

ABD Kongresi’nde Azerbaycan Dostluk Grubu mensubu Kongre Üyeleri, 1992 Hocalı Katliamı’nın anılmasına yönelik açıklamalarda bulundu.Kongre Üyesi Eddie Bernice Johnson (Texas), 18 Şubat’ta yaptığı açıklamada arkadaşlarını Hocalı katliamını tanımaya çağırarak, “Birçoğumuz Sovyet sonrası dönemde Doğu Avrupa ve Orta Asya’da ortaya çıkan kanlı etnik çatışmalardan haberdarız. Fakat aramızda Ermeni militanlarca katledilen Hocalı halkında bilgi sahibi olanlar pek azdır. Burada gerçekleştirilen etnik temizlik hareketi öylesine şiddetliydi ki artık Hocalı diye bir yer yok. 

 Bu trajedi medyada geniş şekilde işlenmiş olsa da, bu zamana dek genel anlamda hafızalardan silindi. Umarım artık her yıl bu trajediyi anar ve Hocalı kurbanları için dua ederiz,” diye konuştu.
Azerbaycan ve Ermenistan’ın Karabağ probleminin çözümü konusunda barışçıl bir uzlaşıya varabileceklerini umut ettiğini söyleyen Kongre Üyesi Johnson, “Umarım halen acı çekmekte olan siviller de etnik temizlik hareketinin sona erdiğini görür. Hocalı kasabasının kadın, erkek ve çocuklarının yaşadıkları, bizlerin bu şekildeki eylemleri kınamamıza yardımcı olmalı,” dedi.
Azerbaycan Dostluk Grubu’nun eşbaşkanlığını üstlenen Kongre Üyesi Bill Shuster (Pennsylvania) ise Azerbaycan dışında Hocalı katliamına gösterilen ilginin düşük olduğundan yakınarak, “Fakat seçilmiş yöneticiler olarak, az bilinen ve tanınması gereken gerçeklere ışık tutma gücüne sahibisiz. Azerbaycan’ın bir dostu olarak, arkadaşlarıma Hocalı’da gerçekleşen trajediyi asla unutmamamız gerektiğini hatırlatmak, benim için bir onur,” diye konuştu. Azerbaycan’ın ABD’nin güçlü stratejik ortaklarından biri olduğunu söyleyen Shuster, “Çalışma arkadaşlarımı, Azerbaycan’la birlikte bu trajediyi hatılamaya davet ediyorum,” dedi.
Hocalı’da kadın, çocuk ve yaşlılara karşı işlenen suçların “akıl sır erdirilemez” bir vahşilik olduğunu söyleyen Kongre Üyesi Steve Cohen de “Arkadaşlarımı ve Azerbaycan’ın dostlarını Hocalı’da vuku bulan trajediyi anmaya davet ediyorum,” dedi.
Azerbaycan merkezli APA tarafından yayınlanan habere göre, Kuzey Kaliforniyalı Kongre Üyesi Virginia Foxx ise İnsan Hakları İzleme Örgütü ve diğer uluslar arası gözlemcilerin Ermeni silahlı birlikleri tarafından Hocalı’da işlenen suçlara ilişkin raporlarına dikkat çekerek, “Ermeniler Hocalı’nın tüm nüfusunu katliamdan geçirerek, kasabayı tamamıyla yok ettiler,” dedi.
Turkishny.com
http://www.avim.org.tr/bultentekli.php?haberid=31272

Yorumlar kapatıldı.