İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gürcistan’da Dini Cemaatlere Hukuki Statü Verilmesi Müzakere ediliyor

Gürcistan azınlık dini cemaatleri ruhani önderleri Gürcü Patriğiyle kendilerine hukuki statü verilmesi konusunu müzakere ettiler. Aralarında Ermeni Apostolik Kilises, Dürcistan Diyakosluğu ruhani öneri episkopos Vazgen Mirzakhanyan dahil olma üzere Gürcistan geleneksel azınlık cemaatleri ruhani önderleri 23 Şubat’ta Gürcistan Ortodoks Kilisesi Patrikhanesi’nde Gürcistan patriği İlya II’yle bir buluşma gerçekleştirdiler. 

Gürcistan Patrikhanesi basın divanından NEWS.am’e verilen bilgiye göre; ruhani önderler Gürcü patriğine, sorunun çözümünde patriğin aracılık ve desteğini rica ederek, geleneksel dini cemaatlere hukuki statü tahsisi sorununa ilişkin bilgi verdiler.
Patrik İlya II, ruhani önderlerin görüşlerini dinledikten sonra, Patrikhane hukuk sorumlusuna sorunla ilgili olarak ruhani önderler ve toplumsal kurumlarla  birlikte çalışma ve önerileri ilgili resmi mercilere  sunma talimatı verdi.
Buluşmada farklı öneriler yapıldı, ancak azınlık cemaat toplumları temsilcileri, Gürcistan’da faaliyet gösteren geleneksel dini topluluklara kamusal hükmi şahıs statüsü verilmesi gerektiğini iddia ettiler.
Benzeri bir buluşma Gürcistan’a akredite yabancı misyon temsilcileriyle de yapılmış, bu buluşmada ruhani liderler yıllardır sürüncemede olan hukuki statü ve kutsal mekanların geri verilmesi konularını diplomatların dikkatine sunarak onların desteklerini rica etmişlerdi.
Buluşmada Ermeni Apostolik Kilisesi’nden episkopos Mirzakhanyan yanısıra Roma Katoik Kilisesi’nden episkopos Guizeppe Pazoto, Evangelik-Baptist Kilise temsilcisi İlia Osipashvili, Luterist Kilise ruhani lideri Hans Joachim Kiderlen ve İslami azınlık temsilcisi Ali Aliyev hazır bulundular.
News from Armenia – NEWS.am
 http://news.am/tur/news/49112.html

Yorumlar kapatıldı.