İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dışişleri’nin kilise uyarısı

Trabzon Santa Maria Kilisesi’nin çatısındaki ışıklı haça yönelik taciz ve tehdit Avrupa’nın gündemine oturdu. Vatikan’dan yayın yapan Vatikan Radyosu daha önce rahip Santoro’nun öldürülmesini hatırlatarak Kiliseler Federasyonu’na ortak çağrıda bulundu. Dışişleri Devreye Girdi. Kiliseler Federasyonu’nun çağrısının ardından Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı. Bakanlık sözcüsü Selçuk İnal, Trabzon Emniyet yetkililerince gerekli tüm önlemlerin alındığını ve Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’nca gerekli soruşturmanın derhal başlatıldığını duyurdu.

Trabzon Santa Maria Kilisesi’nin çatısındaki ışıklı haça yönelik taciz ve tehdit Avrupa’nın gündemine oturdu. Vatikan’dan yayın yapan Vatikan Radyosu daha önce rahip Santoro’nun öldürülmesini hatırlatarak Kiliseler Federasyonu’na ortak çağrıda bulundu. Vatikan Radyosu’nun haberine göre İsviçre Piskoposlar Konferansı (CES) ve İsviçre Protestan Kiliseleri Federasyonu (FEPS) ortak bir çağrıda bulunarak Türkiye’deki Hristiyanlar’ın giderek artan bir tehdit ve tacize maruz kaldıklarını kaydetti. Türk hükümetine duyarlı olma çağrısı yenilendi. Olay Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın gündemine oturdu.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal, Trabzon’daki Santa Maria Katolik Kilisesi’ne yönelik bazı kişilerce haçının indirilmemesi halinde kilisenin yakılacağı tehdidi konusunda bir soruya verdiği cevapta, Trabzon emniyet yetkililerince gerekli önlemlerin derhal alındığını ve Cumhuriyet Başsavcılığının gerekli soruşturmayı derhal başlattığını söyledi.
2 Şubat 2001 tarihinde gece geç saatlerdeki Santa Maria Katolik Kilisesi’nin haçının indirilmesine yönelik tehdit konusunda gerekli yasal önlemlerin alındığını belirten Ünal, olaya karıştığı düşünülen şahıs ya da şahısların tespitine yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.
Ünal, ”Bu son olayda olduğu gibi ülkemizde bulunan diğer inançların kutsal mekanlarına veya din adamlarına yönelik fiiller titizlikle soruşturulup, gerekli hukuki işlemler yerine getirilmektedir. Öte yandan müteveffa din adamı Profesör Luigi Padovese’nin uğradığı menfur saldırı sonucu hayatını kaybettiği dava süreci, yakından takip edilmekte olup, davanın sonuçlanması beklenmektedir” diye konuştu.

http://www.gunebakis.com.tr/haber.php?id=40621&t=D%C4%B1%C5%9Fi%C5%9Fleri%E2%80%99nin_kilise_uyar%C4%B1s%C4%B1

Yorumlar kapatıldı.