İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Zirve Davasında Flaş Karar

Malatya’da özel yetkili cumhuriyet savcısı gizli tanığın ifadelerini istedi.Malatya’da özel yetkili cumhuriyet savcısı, Zirve Yayınevi Cinayeti ile ilgili olarak, İstanbul’da savcılıkta dinlendiği iddia edilen gizli tanığın ifadelerini istedi…Malatya’daki Zirve Yayınevi’nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel 18 Nisan 2007’de bıçaklanarak öldürülmüş, zanlılardan Salih Gürler (20), Cuma Özdemir (20), Hamit Çeker (19) ve Abuzer Yıldırım (19) olay yerinde yakalanmıştı.

Malatya’da özel yetkili cumhuriyet savcısı gizli tanığın ifadelerini istedi.Malatya’da özel yetkili cumhuriyet savcısı, Zirve Yayınevi Cinayeti ile ilgili olarak, İstanbul’da savcılıkta dinlendiği iddia edilen gizli tanığın ifadelerini istedi.
AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Malatya’daki özel yetkili cumhuriyet savcısı, gazeteci Adem Yavuz Arslan’ın ”Bi Ermeni Var…” adlı kitabında geçen iddialar üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazarak gizli tanığın ifadelerinin tamamının gönderilmesini talep etti.
Gizli tanığın, özel yetkili savcının yapacağı değerlendirme sonucunda Zirve Yayınevi Cinayeti davasının görüldüğü 3. Ağır Ceza Mahkemesinde tanıklık etmek üzere çağrılabileceği öğrenildi.
Müdahil veya sanık avukatlarının taleplerini de alacak olan mahkeme, uygun koşulları hazırladıktan sonra gizli tanığı dinleyebilecek.
Adem Yavuz Arslan’ın ”Bi Ermeni Var…” adlı kitabında Malatya Zirve Yayınevi cinayetleriyle ilgili bölümünde İstanbul Cumhuriyet Savcılığına ifade verdiği iddia edilen gizli tanığın beyanlarına yer verilmişti.
MALATYA ZİRVE YAYINEVİ CİNAYETLERİ
Malatya’daki Zirve Yayınevi’nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel 18 Nisan 2007’de bıçaklanarak öldürülmüş, zanlılardan Salih Gürler (20), Cuma Özdemir (20), Hamit Çeker (19) ve Abuzer Yıldırım (19) olay yerinde yakalanmıştı. Üçüncü katın penceresinden kaçmaya çalışırken düşerek yaralanan Emre Günaydın, tedavi edildikten sonra tutuklanmıştı. Günaydın’ın olaydan yaklaşık 2 yıl sonra cezaevinde cumhuriyet savcısına verdiği ifade doğrultusunda olayı azmettirdiği gerekçesiyle Varol Bülent Aral ve Zirve Yayınevi çalışanı olduğu belirtilen Hüseyin Yelki de tutuklanmıştı. Yelki, 22 Mayıs 2009, Aral ise 20 Ağustos 2009’daki duruşmalarda tahliye edilmiş, 15 Ekim 2010’daki 29. celsede tanık olarak dinlenilen Erhan Özen’in ifadelerini de dikkate alan mahkeme, Aral’ın yeniden tutuklanmasına karar vermişti.
AA

Yorumlar kapatıldı.