İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenilikten nasıl sıyırdım…

 Baskın ORAN 
Damardan verilen “tahsil” sayesinde hiç farkına varmadan ne cevherler üretiyoruz Kemalist Türkiye’mizde “Nüfustaki gerçek adı Baskin Oranyan ! Nedense Üniversitede Baskın Oran olarak kullanıyor hazretleri….Aslı belli olmasın , niyeti anlaşılmasın diye mi ? Yoksa utanacak, gocunacak bir şeyi mi var ?  

Haşa kazansaydı , ne olacaktı; eşcinsellerin, Ermenilerin, pkk lıların, travestilerin, hırsızların, cezaevindeki katillerin resmi temsilcisi olacaktı.  Türkiye’ nin sosyal ve kültürel yapısının da  bozulması, içeriden çürütülmesi, gençlerin kötü alışkanlıklara yönlendirilmesi , eşcinsellerin travestilerin olağan ve cazip gösterilmesi,  her yerde seslerini  rahatça duyurabilmeleri, onlara özel radyo -tv  kurulması, devlet memuru  kadrosu tahsisi  gibi toplumu bozucu, yıpratıcı , parçalamaya yönelik saçma  fikirlerin baş  savunucusu , destekleyicisi … acaba kendisi de mi  ?… Liselerde Milli Güvenlik Dersinin kaldırılması veya derse eşcinsel bir hocanın girmesi konusunda ısrarlı,  fikir babası.  Çünkü derse bir Subay  girerse çocuklarda ulusal  bir heyecan ve coşku oluşurmuş…Bu da iyi değilmiş…En sevdiği devlet adamı ise 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kaldırmaya niyetlenen imiş…En son başarısı, 24 Nisan ‘da Beyoğlu’nda birkaç entel bozuntusu toplayarak  “Türkler soykırım yaptı , özür dilemelidir, ermeni kardeşlerimizin ruhu şad olsun “…toplantısını düzenlemesi.” Kopyala-yapıştır yaptım.
Arnavut çıktı, aklandı
“Lisedeki askerlik dersine eşcinsel hocanın girmesi” hususu özellikle heyecan verici ama, dikkatinizi dağıtmayın. Bu enfes satırlar ABD’de Turkishforum/Dünya Türkleri Birliği adlı, 250 kişilik danışma kurulu ve 300.000 üyesi olduğunu söyleyen bir internet sitesinden. “Genetiği Bozuk Kaşarlara Örnekler” diye 14 kişilik bir liste yapmışlar: A. Altan, M. Altan, Y. Çongar, M. Belge, S. Nişanyan, C. Çandar, C. Dündar, M. A. Birand, E. Ardıç, E. Aköz, M. Türköne, N. Ilıcak, O. Pamuk. Her birinin Ermenilik gibilerden “açıklarını” bulmuşlar; benimkinden anlayın. Fotolarını da koymuşlar. Yazılı amaçları: “Türk lobisi yapmak”. Tabii, rabbim cemi cümleyi böyle lobicileri olmaktan esirgesin, amin. Çünkü Türkiye’dekinden koyu bir Türk-İslam Sentezi ve “şu Ermenidir, bu Ermenidir”i de içeren bir ırkçılık ve nefret söylemi sergileyip Türkler ve Türkiye hakkında rezil bir imaj yayıyorlar.
Bende vakit bol ya, başkanları Dr. Kayaalp Büyükataman’a iki satır yazıp, böyle şeyleri yayınlamaktan utanç duyup duymadıklarını sordum. Cevap vermediler ama şunu yayınladılar:
“Bu mesajın bilhassa Sayın Baskın Oran hakkında yanlış bilgilerle doldurulmuş olduğunu Danışma Kurulumuzdan gelen araştırmaların neticesi olarak 8 saat sonra farkına vardık. Gönderenleri uyardık. Sayın Oran’ın hakiki kimliğini aşağıda veriyoruz. Sayın Oran’ın Türk kimliğini şüpheye düşüren bu mesaj için özer dileriz. – Dr. K. Büyükataman”.
Bu “araştırma” sonucu Ermenilikten nasıl “aklandığım” ise tam özrü kabahatinden büyük türden. 2007 seçimlerinde Devrim Sevimay’ın yaptığı röportaja cevaplarımdan bulup çıkarmışlar:
“…Babamın üç göbek önceki dedesi Sadrazam Şehit Ali Paşa’ydı. Arnavut’tu. Petervaradin Savaşı’nda alnından vurulmuştu. III. Ahmet’in kızı Fatma Sultan’la sekiz yaşındayken evlendirilmesiyle ünlüydü. Ama bizim soyumuz Fatma Sultan’dan değil, Paşa’nın cariyesinden geliyor…” (Milliyet, 25.06.07). Anlayacağınız, babamın Arnavut kökenli (yani Müslüman) olması sayesinde sıyırıyorum. Yani bu Türklerimiz sadece ırkçı değil, hiç farkında olmadan dinci de.
Bu arada, araştırmayı yapmış olduğu anlaşılan kişi, başlarına bu işi saranları fırçalıyor: “Azeri sitelerinden üc kez ‘forward’ edilmis yazilari ortaliga sacarsaniz bunu nasil temizleriz?  Eh bende de biraz Arnavut kani var. Kanima dokunuyor”. Ne sayede sıyırdığımın bir ipucu olabilir mi? Aslan Arnavut kanı! Yahu, biz bu kan işinin önemini öğrensek hiç fena olmayacak; çok işe yarıyor.
Toplu olarak katlederdik!
Bu münferit bir örnek değil; kural. Bu ırkçı siteyi bundan yaklaşık 15 yıl önce tespit etmiş, hatta Haziran 2001’de de “Öğretim Görevlisi M. Törehan Serdar” imzalı bir mektuplarını duyurmuştum. Tekrar okudum, hazretin yazdıkları Ermeni diasporası için paha biçilmez bir define: “Unutulmasın ki; milletler milli menfaatlerinden dolayı dost olabilirler. Ama milli kinlerinden dolayı hiçbir zaman dost olamazlar. Kavgamız kıyamete kadar devam edecektir”. Devam ediyor: “Ermeniler; bir tarihe, kültüre, medeniyete sahip olmayan bir millettir. Her türlü kültür değerleri, başka milletlerden alınmadır. Yaşadıkları sürece başka milletler tarafından hor görülmüş, daima dışlanmışlardır”.
Arkasından, bilinçaltını döküyor: “Osmanlı, Ermenileri katletmek isteseydi, bu kadar kanun ve genelge yayınlaması gerekmezdi… O şartlar altında bu kanunu dünyanın hangi devleti olsaydı çıkarırdı. Hatta çıkarmakla kalmaz, o durumda olanErmenileri toplu olarak katlederdi”.
Duramayıp bir de Kürtlere sarıyor: “Dış güçlerin iddialarının aksine Kürtler, öz be öz Türk’türler. Kürtlerin, Saka Türklerinin bir kolu olduğu bugün bilimsel olarak ispatlanmıştır. Aynı ırktan olduğumuz gibi din, yurt, lisan ve âdet itibariyle tamamen bizdendirler… 2000 yıldan beri Türk yurdunda, Türk kanıyla büyümüş bu kütlede artık başka bir kan aramak olsa olsa hainliktir”.
Sonunda, bu edebiyatı, Yunanlıları da ilgilendiren bir şiirle taçlandırıyor sayın öğretim görevlisi: “Sirkeci’den bindim vapur içine/Vapur beni götürdü Yunan içine/Mevlam fırsat vermesin Yunan piçine”. Yağdı yağmur, çaktı şimşek…
Sevgili sınıf arkadaşlarım…
Diaspora daima daha bağnazdır. Onun için, bu Amerikalı ırkçı Türklere o kadar da yüklenmemek lazım. Damardan verilen “tahsil” sayesinde bizler de hiç farkına varmadan ne cevherler üretiyoruz Kemalist Türkiye’mizde. Mesela, ulusçuluğun epey revaçta olduğu “mulkiye68kusak” sitesine bir sınıf arkadaşımın yolladığı ileti:
Dün gelen iletilerden birinde Baskın’ın soyadının Oranyan olduğu iddia ediliyordu. Haberi okuyunca üzüldüm. Çünkü doğru olmasına olanak yoktu. Ama bir arkadaşımız karalanmıştı”. Yani, Ermeni bir küfür. Devamında, sınıf arkadaşım benim niye karalanamayacağımı izah etmekte:
“Herşeyden önce şunun bilinmesi gerekir: Ermeni kökenli yurttaşlarımızın çoğu, soyadında ailecek yapmakta oldukları sanat ya da zenaatin ismini kullanırlar. Taşçıyan, kuyumcuyan nalbantyan, terziyan gibi. Tabii bunun istisnası da olabilir. Dink gibi. Oran’ın ise bunlarla hiçbir ilgisi yok”. Aslan arkadaşlarım benim; koç gibi arka çıkmışlar.
 RADİKAL2 Gazetesinde yayınlanmıştır
 http://www.rojhaber.com/koseyazisi-108-Ermenilikten-nasil-siyirdim.html

Yorumlar kapatıldı.