İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AB Parlamenterleri’nin İlginç Hatay Programı

Hatay’da yarın başlayacak Türkiye-AB Karma Paramento Komisyonu’nun 66. toplantısına katılacak parlamenterler için Habib-i Neccar Camii, St Paul Kilisesi ve Antakya Sinagogu’nu da içeren bir program hazırlandı. Programda Ermeni Vakıflı Köyü ve Hıdırbey Köyü gezilere de yer verildi.

ANKARA/BRÜKSEL (ANKA) – Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu’nun (KPK) yarın Hatay’da başlayacak iki günlük toplantısına katılacak parlamenterler için ilginç bir program hazırlandı. Habib-i Neccar Camii, St Paul Kilisesi ve Antakya Sinagogu’nu içeren programda Ermeni Vakıflı Köyü ile eski bir Ermeni köyü olan Hıdırbey Köyüne gezilere de yer verilmesi dikkat çekti.
Türkiye- Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu (KPK) 66’ncı toplantısı, yarın Hatay’da başlayacak. Türkiye’de yoğun tartışmalara neden olan anayasal ve yargı reformları, ifade özgürlüğü ve “demokratik açılım” gibi konuların ele alınacağı toplantının gündeminde vize sorunu da bulunuyor.
ABHaber’e göre, “kültürler arası diyalog”un da görüşüleceği toplantı sırasında “uzlaşıya varılması halinde”, vize konusunda bir tavsiye kararının da kabul edilmesi de bekleniyor.
Yarın öğleden sonra başlayacak ve açılışında Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz’ın, birer konuşma yapacağı toplantıya katılacak parlamenterler için düzenlenen gezi programı dikkat çekiyor.
KPK üyesi parlamenterler, yarın sabah sırasıyla St Paul Kilisesi, Habib-i Neccar Camii, Antakya Sinagogu ile bir Ortodoks kilisesini ziyaret edecek. Daha sonra, Türkiye’de “kalan son Ermeni köyü” olarak adlandırılan Vakıflı Köyü ile eski bir Ermeni köyü olan Hıdırbey Köyüne de geziler düzenlenecek.(ANKA)
(CN/ÖMR)
Etiketler: Hatay yarın başlayacak , Türkiye-AB Karma Paramento , Komisyonu toplantısına katılacak , parlamenterler için Habib-i ,
 http://www.haberdar.com/haber/ap-parlamenterlerinin-ilginc-hatay-programi-2315432

Yorumlar kapatıldı.