İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papandreu, Türk Azınlığın Sorunlarını Çözme Sözü Verdi

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Batı Trakya Ziyareti Kapsamında İskeçe İline Bağlı Türk Azınlık Köylerinden Demircik’i Ziyaret Etti… Papandreu, ayrıca Batı Trakya’da sürücü sınavlarının Türkçe yapılacağını ve Vatandaşa Hizmet Merkezleri’nde Türkçe bilen çalışan istihdam edileceğini söyledi. Köy gençlerin internet bağlantısı talebi üzerine Papandreu, bu konuda ilgili bakanlıklara altyapının kurulması talimatı vereceğini kaydetti.
Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Batı Trakya Ziyareti Kapsamında İskeçe İline Bağlı Türk Azınlık Köylerinden Demircik’i Ziyaret Etti.
 
Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Batı Trakya ziyareti kapsamında İskeçe iline bağlı Türk Azınlık köylerinden Demircik’i ziyaret etti. Azınlığın sorunlarına çözüm bulacağına dair söz veren Papandreu, azınlığa yönelik bütün ayrımcılıkların ortadan kaldırılacağını söyledi.
Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, İskeçe iline bağlı Demircik köyünü ziyaret etti. Köyü ziyaret eden ilk başbakan olan Papandreu, yerel kıyafetler içerisindeki ilkokul çocukları tarafından çiçeklerle karşılandı. Demircik halkı ve civar köylerden gelen çok sayıda vatandaş tarafından sıcak bir şekilde ağırlanan Papandreu’ya çok sayıda hediye de takdim edildi. Köy camisini ziyaret eden Papandreu’ya daha sonra köy kahvehanesinde kahve ve tatlı ikram edildi. Başbakan Papandreu, burada köylünün taleplerini dinledi, azınlık sorunlarına ilişkin mesajlar verdi. Ancak Papandreu’nun azınlığın temel sorunlarına ilişkin net çözümler sunmak yerine genel ifadeler kullanması hayal kırıklığına sebep oldu.
Yunan hükümetinin azınlığa karşı “yasalar önünde eşit vatandaşlar” politikasında bundan sonra da sapma olmayacağını anlatan Papandreu, sorunların çözümü adına kişisel çabasını da ortaya koyacağını söyledi. Azınlığı uzun yıllardır meşgul eden ve keyfi uygulamalarla kendini gösteren bürokratik engellere dikkat çeken Yunan Başbakan, “Bürokrasi, hem Hıristiyanlar hem de Müslümanlar için zorbalıktır” ifadesini kullandı. Papandreu, “hükümetin azınlığa yönelik bütün ayrımcılıkların ortadan kaldırılması için çaba göstereceğini ve geçmişin algılamalarını ortadan kaldıracağını” söyledi.
Yunanistan-Bulgaristan sınırına yakın Demircik köyünü ilk defa bir başbakan ziyaret ederken, Papandreu’ya özellikle eğitim konusunda yaşanan sıkıntılar ve azınlık okullarındaki eksiklikler aktarıldı. Papandreu, Eylül ayından itibaren Selanik Aristotelio Üniversitesi’nde azınlık okullarının öğretmen ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak 4 yıllık özel Pedagoji Bölümü’nün açılacağı müjdesini verdi.
Papandreu, ayrıca Batı Trakya’da sürücü sınavlarının Türkçe yapılacağını ve Vatandaşa Hizmet Merkezleri’nde Türkçe bilen çalışan istihdam edileceğini söyledi. Köy gençlerin internet bağlantısı talebi üzerine Papandreu, bu konuda ilgili bakanlıklara altyapının kurulması talimatı vereceğini kaydetti. Gençler, başbakandan futbol ve basketbol sahası da istedi. Köylü, Papandreu’dan bölgedeki işsizlikle mücadelede tütünden başka alternatif tarımsal ürünler konusunda yardımcı olmasını istedi.
Son olarak Papandreu, azınlığın önemli sorunlarından biri olan vakıf yönetimlerine çözüm bulunacağını ifade etmekle yetindi. – ATİNA (Cihan Haber Ajansı) 18.02.2011 22:40[2545266]
 http://www.haberler.com/papandreu-turk-azinligin-sorunlarini-cozme-sozu-2545266-haberi/

Yorumlar kapatıldı.