İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

RUSYA’DA ERMENİ SIKINTISI

Rusya içinde yaşayan Kazaklar ile Ermeniler arasında devam eden sıkıntılar iyice gün yüzüne çıktı. Rusya’nın Novorossiysk şehrinde yaşayanlar, bölgedeki Ermenilerin son dönemde dile getirdiği bazı taleplerden rahatsız….Şehirdeki Kazaklar ile Ermeniler arasında bölgenin ismini değiştirmek ve Novoarmyans olmasını isteyen Ermeni gruplar nedeniyle gerginlik yaşanıyor. 

Ülkenin Stavropol şehrinde de Ermenilerle Ruslar arasında gerginliğin kavgalara neden olduğu, ancak emniyet birimlerinin olayların büyümesini önlediği öne sürüldü. Bölgedeki Kazak teşkilatlarının liderleri bir araya gelerek bir bildiri yayımladı ve Ermeni provokasyonu olarak niteledikleri olaylara tepki gösterdi. Bildiride Ermeniler aleyhinde ağır hakaret ve suçlamalarda da bulunuldu.
Uzmanlar bölgede daha önce de 2002 ve 2005 yıllarında tartışmalar yaşandığını hatırlattı. Uzmanlara göre, bölge halkı Ermenilerin çoğunluğunun mafya içinde yer almakla ve kendilerini rahatsız etmekle suçluyor. Bu durumun son yıllar içerisinde artarak devam etmesi halkı daha fazla endişelendirmekte.
http://www.avim.org.tr/bultentekli.php?haberid=30986

Yorumlar kapatıldı.