İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD çapında dev Ermeni çete operasyonu

Amerikan Federal Araştırma Bürosu FBI, Ermeni çetelere karşı ülke çapında dev bir operasyon düzenledi. Sadece Los Angeles ve çevresinde bin kadar polisin katıldığı operasyonlarda 100’den fazla Ermeni çete mensubu yakalandı.

    
Los Angeles Times’ın haberine göre FBI, Amerika’da uyuşturucu, adam kaçırma, şantaj, kaçakçılık ve rüşvet olaylarına karıştığı belirlenen Ermeni çetelere karşı savaş açtı.
Bu çerçevede binlerce federal ve yerel polis, dün ABD çapında Ermeni çetelere karşı dev bir operasyon başlattı.
Operasyon çerçevesinde, başta Los Angeles ve çevresinde faaliyet gösteren “Ermeni Gücü” adlı çete olmak üzere Ermeni çetelere baskınlar düzenlendi.
ABD’de kısaca “AP” olarak tanınan “Ermeni Gücü” adlı çete,1990’ların başlarından itibaren Los Angeles ve çevresinde yaşayan Ermeni göçmenler arasında kök salmış durumda.
Bu çete özellikle sahte kredi kartı ve hırsızlık olaylarıyla tanınıyor.
Diaspora senato kurma hazırlığında
Bu arada Ermenistan yönetimi, Avrupa ve ABD’deki diaspora Ermenilerinin temsilcilerinden oluşacak bir senato kurma kararı aldı.
Ermeni haber sitesi Asbarez.com’un haberine göre, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan yönetimi, hem politika oluşturmada yurtdışındaki Ermenilere daha fazla söz hakkı tanımak hem de Ermenistan’ın dünyadaki etkinliğini artırmak üzere Ermenistan Parlamentosu’nda diaspora temsilcilerinden oluşan bir senato oluşturmak üzere harekete geçti.
Diasporadan Sorumlu Bakan Hranush Hakopyan, diaspora Ermenilerinin konu hakkındaki görüşlerini almak üzere Los Angeles’ta bir toplantı düzenledi.
Ayrıntıları henüz belli olmayan tasarının kabul edilmesi halinde Ermenistan Anayasası’nda değişikliğe gidilecek. Buna göre Ermenistan Parlamentosu “Meclis” ve “Senato” olmak üzere iki bölümden oluşacak.
Senatoda diaspora temsilcilerinin yanı sıra Ermenistan’da yaşayan temsilciler de bulunacak.
 http://www.cnnturk.com/2011/dunya/02/17/abd.capinda.dev.ermeni.cete.operasyonu/607146.0/

Yorumlar kapatıldı.