İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gagik Harutyunyan: Gül, Ermeni-Türk sürecinin kesilmesini engellemeye çalışıyor

“Noravank” Bilim-Eğitim Fonu Başkanı Gagik Harutyunyan, Türkiye’nin, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Genel Sekreterliği seçiminde Ermenistan’dan mektupla destek isteyeceğine ilişkin haberi değerlendirdi.Erivan’da düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gagik Harutyunyan “Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül böyle bir adımla Ermeni-Türk sürecinin kesilmesini engellemeye çalışıyor. Bunu diplomatik ilişkilerin aktifleştirilmesi olarak görebiliriz” diye konuştu.
Harutyunyan “Türkiye, topun kendi sahasında olduğunu iyi anlıyor. Yani biz tüm adımları attık. Şimdi ise onlar diyalog kurma yollarını arıyor” dedi.
Dün Habertürk’te yayınlanan habere göre Türkiye, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Genel Sekreterliği seçiminde Ermenistan’dan mektupla destek isteyecek. Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’a bu amaçla bir mektup yazdı. Mektup Türkiye’nin genel sekteter adayı Büyükelçi Ersin Erçin tarafından Mart başında Ermeni lidere sunulacak.
Tert.am
http://www.tert.am/tr/news/2011/02/15/noravankgul/

Yorumlar kapatıldı.